Depardieu kolostorba vonult

BL

2012. március 7., szerda 09:54, frissítve: szerda 12:19

Gérard Depardieu a chotesovi középkori kolostor falai között forgatja A nevető ember című Victor Hugo-regény nyomán készülő film egyes jeleneteit.

A XIII. századból származó, barokk kolostor cseh kulturális örökségi helyszín. A részben felújított, festői épületegyüttes manapság idegenforgalmi látványosság, a film forgatásának idejére azonban pár napra lezárják a turisták elől. A cseh hírügynökség keddi értesülése szerint Depardieu már megérkezett Chotesovba. A kolostornak nem ez az első filmes szereplése: tíz éve Joel Schumacher vette fel ott az Anthony Hopkins főszereplésével készült Rossz társaság című amerikai–cseh koprodukció néhány jelenetét.

A nevető ember című, Jean-Pierre Ameris rendezésében születő filmben Depardieu Ursust, az utazó művészt alakítja, aki két gyermeket vesz magához. A fiúcska száját megcsonkították, ezért úgy tűnik, mintha mindig nevetne, a kislány pedig vak. A gyerekek felnőve egymásba szeretnek, ám a fiúról kiderül, hogy egy lord sarja.

A filmes produkcióból származó bevételt a kolostor további helyreállítási munkáira szánják. A még az idén a mozikba kerülő irodalmi adaptáció néhány egyéb jelenetét Plzen környékén veszi fel a stáb. A 63 éves Depardieu korábban már kétszer forgatott Csehországban, A nyomorultak sorozatban és Az utolsó vakáció című vígjátékban.

Forrás: MTI