Egy lendülettel valósítják meg

WA

2012. június 22., péntek 22:59

Rövidesen megkezdődhet Zalaegerszegen a Kossuth utca sétálóutcává alakítása – jelentette be Gyutai Csaba (Fidesz–KDNP) polgármester pénteken sajtótájékoztatón.

A megvalósíthatósági tanulmánytervezetet a zalaegerszegi közgyűlés csütörtökön hagyta jóvá. Amennyiben sikerül külső forrást szerezni, a beruházást „egy lendülettel” valósítják meg, amennyiben nem, akkor csak az első ütem készül el. A csaknem 300 millió forintba kerülő beruházást részben saját forrásból, részben hitelfelvételből finanszírozzák – ismertette Gyutai Csaba.

Hozzátette: a sétálóutca kialakításával a forgalmi rendet is átszervezik, de ez „nagyon kényes művelet”, és csak nagy pontossággal szabad megvalósítani. A forgalomátalakítás egyik eleme lesz, hogy a Zrínyi utca elején, a vasútállomás térségében olyan körforgalmi csomópontot alakítanak ki, amely optimálisan osztja el a forgalmat

A tervek szerint a Kosztolányi utcán a jövőben kétirányú lesz a forgalom, és átszervezik a Kosztolányi és a Kossuth utcára csatlakozó utcák közlekedését is.

Balaicz Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy az általános és középiskolát képviselő diákönkormányzat javaslatára a gördeszkapálya mellett speciális felszereléssel kamaszoknak és felnőtteknek is játszótér épül, az Art moziban pedig ifjúsági közösségi teret alakítanak ki.

Forrás: MTI