Garamvölgyi László közölte: a kisméretűnek számító, úgynevezett koccanásos balesetek száma növekszik, és eddig csak egyetlen halálos közúti balesetről érkezett jelentés.

Közlése alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Pere és Abaújszántó, illetve Vilmány és Fony között a hóátfúvások miatt nem lehet közlekedni, ezért a forgalmat elterelik, míg két alsórendű úton a havazás miatt félpályás lezárást alkalmaznak, így a 3608-as út Hernádnémeti és Tiszalúc között, illetve a 3702-es út Megyaszó és Legényes között.

Az ORFK szóvivője az MTI-nek azt mondta: szombat délutánig összesen 54 ember életét mentették meg a kihűléstől a rendőrök azzal, hogy segítséget nyújtottak embereknek. Példaként sorolta, hogy egy csabacsűri tanyáról azzal telefonált be egy 65 éves asszony a rendőrségre, hogy nem tud kimenni a hó miatt a házából, és a kiérkező rendőrök a hóeltakarítás után észlelték, hogy az asszony házában nincs fűtés, ezért értesítették az önkormányzatot.

Az ORFK szóvivője azt mondta, egy folyamatosan működő operatív törzs figyelemmel kíséri és elemzi a hideg idő és a havazás miatt kialakult helyzetet.

Hókotróval ütközött a kamion

Egy kamion nekiütközött az M7-es autópálya 108-as kilométerszelvényénél az utat takarító hókotrónak szombat délután, ezért az érintett szakaszon csak a leállósávon lehet közlekedni – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garamvölgyi László azt mondta: az orosz rendszámú kamion által okozott baleset miatt az M7-es autópálya bal pályáján a belső és külső sávot is le kellett zárni a forgalom elől, a járművek csak a leállósávon haladhatnak az érintett szakaszon.