• 07:46

  Az MNO összeállításából kiderül, hogy milyen rendezvényeket tartanak a fővárosban e jeles napon. Bővebben>>>

 • 08:24

  Kossuth tér

  Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth Lajos téren csütörtök reggel, ezzel megkezdődött az állami ünnepségsorozat. Bővebben>>>

 • 10:41

  Az 1848-as példára utalva újra a bátor változások városának nevezte Budapestet Tarlós István főpolgármester a Nemzeti Múzeumnál elmondott ünnepi beszédében. Bővebben>>>

 • 12:20

  Együttműködési megállapodást írtak alá a Gazeta Polska klubjai a Civil Együttműködési Tanácskozással. Bővebben>>>

 • 13:33

  Elindult a tömeg a Dísz térről a Kossuth tér felé.

 • 13:46

  Gyülekeznek a békemenet résztvevői a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Széchenyi István téri épülete előtt. A téren több százan gyűltek össze, és folyamatosan érkeznek az újabb résztvevők – tapasztalták az MTI helyszíni tudósítói csütörtökön, kora délután. Egy csoport a helyszínen végezte el az utolsó simításokat egy óriási molinón, amelynek közepére nemzetiszínű zászlót, a „Békemenet” szót, az 1848-49-es szabadságharc nagy alakjainak és pillanatainak képeit, valamint kokárdákat helyezték el. Egy másikon az szerepel, hogy „Ők értünk, mi értük”. A szöveg körül a kormány tagjait és fideszes EP-képviselőket, a molinó másik oldalán pedig Orbán Viktort ábrázoló képek láthatók. Több lengyel nyelvű táblát is lehet látni a sok nemzetiszínű között. A különböző méretű kokárdákat viselő emberek halkan beszélgetnek. (MTI)

 • 13:50

  Az LMP szimpatizánsai a Pilvax közben gyülekeztek. Vágó Gábor arról beszélt a sajtó képviselőinek – mert ők nagyobb számban voltak jelen, mint az LMP-s szimpatizánsok – , hogy már több mint ötvenezer aláírást sikerült összegyűjteniük, s reméli két hét múlva meglesz a kétszázezer is. Elítélte a „kormánypárti propagandát”, s természetesen elmondta, hogy 47 ezer forintból nem lehet megélni. Vágó beszéde végén jelezte, hogy aki még nem írta alá, az most megteheti.

  MTI
 • 13:50

  Gyakorlatilag kiürült a Pilvax köz, Vágóék elindultak a Ferenciek tere felé.

 • 13:52

  Ezekben a percekben ér át a Lánchídon az eredeti lengyel Szolidaritás-zászlók alatt vonuló menet. A szervezők „Lengyelek a magyarokért” feliratú matricákkal látnak el minden járókelőt, akik fel is ragasztják a kabátjukra. A hídon átvonulókat a járókelők tapsa kísérte. Egy fiatal lány az MNO-nak azt mondta, hogy körülbelül 3000-en vannak, és azért jöttek ide, hogy „szabadok legyenek”.

  MTI
 • 13:53

  A tömeg a Clark Ádám térre ért, a menetben eddig semmilyen rendbontás nem történt. A létszám folyamatosan nő, a Clark Ádám tér teljesen megtelt. Sok helyen megtapsolták a lengyel szimpatizánsokat.