Elmarasztalták Gyurcsányt + Videó

PR, 2012. május 15., kedd 04:43, frissítve: kedd 18:16
Gyurcsány Ferenc plágiumbotránya legalább annyira köztünk élő téma, mint a 2006-ra datálható hitelvesztése – derült ki a Nézőpont Intézet május 7–10. között a Magyar Nemzet részére készített, ezerfős közvélemény-kutatásából.

Mint arról beszámoltunk, nem indítanak nyomozást a pécsi egyetem feljelentése alapján Gyurcsány Ferenc eltűnt szakdolgozata ügyében. A Hír Televízió értesülése szerint a Pécsi Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában tagadta meg a nyomozást.

A volt miniszterelnök gyűrűző botrányának további részleteiről itt olvashat.

A válaszadók 92 százaléka hallott arról, hogy a volt kormányfő pécsi szakdolgozatával plágiumbotrányba keveredett, kétharmaduk szerint Gyurcsány Ferenc ezzel erkölcsi hibát vétett. A tanárképző főiskolán készült szakdolgozat ügye a kormánypártokkal (74 százalék), a Jobbikkal (75 százalék) és az LMP-vel szimpatizálók (58 százalék) elmarasztaló ítéletét is maga után vonta.

A morális elutasítást azonban nem szükségszerűen követi a politikai felelősségre vonás igénye, jelen esetben mégis a válaszadók 62 százaléka követeli Gyurcsány Ferenc végleges távozását a magyar közéletből. A volt miniszterelnököt egyedül a szocialista szimpatizánsok óvják (74 százalék szerint nem kell távoznia plágiumügye miatt), a Fidesz (74 százalék), a Jobbik (68 százalék) és az LMP pártolói (54 százalék) szerint Gyurcsánynak nincs többé keresnivalója a politikai életben.

Kétharmados többsége van Gyurcsány morális vétségének

Figyelmet érdemel, hogy ha Schmitt Pál hasonló ügy miatti lemondására emlékeztetik azokat, akik Gyurcsány Ferenc távozását az előző kérdésben nem érezték szükségesnek, akkor minden ötödik válaszadó megváltoztatja véleményét: eszerint tízből hét megkérdezett küldene selyemzsinórt a bukott kormányfőnek (69 százalék).

A Pécsi Tudományegyetem tájékoztatása szerint lezárultak a Gyurcsány Ferenc diplomamunkájával kapcsolatos vizsgálatok – adta hírül a Pécsiújság.hu. Úgy tudják, az egyetem vezetése keddi tájékoztatóján ad bővebb tájékoztatást a fejleményekről és az intézmény állásfoglalásáról. Legutóbb a hét végén a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke, Niedermüller Péter jelentette be, hogy újabb feljelentéseket kívánnak tenni a volt miniszterelnök eltűnt szakdolgozata ügyében, mert a rendőrség elutasította a nyomozás elrendelését.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
hirdetés
hirdetés
G-Közép
A politika kíméletlenül elbánik az emberrel
Gazda Albert
Kövér Lászlónak mindenből és mindenkiből elege van. Nagy szerencse, hogy erre is van megoldás.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 111 db

A hozzászólások mutatása