Előbb-utóbb a rágalmazók ellen fordulhat, amit művelnek

BL, 2012. január 12., csütörtök 19:01, frissítve: csütörtök 19:01
A Professzorok Batthyány Köre kiáll az új magyar alkotmányos rend mellett, annak ellenére, hogy azt látják: az új alaptörvény és a hozzá kapcsolódó sarkalatos jogszabályok nem tökéletesek, az év végi törvénykezési hajrá stílusát pedig nem helyeslik.

A Professzorok Batthyány Körének elnöksége csütörtöki közleményében azt írta: meggyőződésük, hogy a fő irány – a „törekvés a nemzeti érdekek hathatós védelmére a nemzetközi érdekcsoportok és hazai kiszolgálóik egyre erősebb nyomásával szemben” – helyes.

„A vehemens nemzetközi reakciókban a demokrácia képmutató féltése örvén a gazdasági érdekek mutatkoznak meg” – fogalmaznak, hozzátéve, hogy ugyanazok, akik most elítélően nyilatkoznak „a magyar demokrácia állítólagos sérelméről”, szó nélkül tudomásul veszik, nemegyszer támogatják a harmadik világ diktatúráit, ha gazdasági érdekeik ezt diktálják. A Professzorok Batthyány Köre szerint az erős magyar kormányzat és a jelentős parlamenti többség „függetlenségünket és az évezredes magyar kultúrát védelmezi velük szemben a vágtató globalizáció viszonyai között”, s ezzel a magyarok jelentős többsége is egyetért.

A világ általában csekély figyelmet fordít a Magyarországhoz hasonló államok belviszonyaira – folytatják –, a magyar érdekeket külföldön ért sérelmek fölötti európai közöny pedig azt mutatja, hogy „az EU-t sem igazán érdekeljük”, a külföldről jövő támadások ezért különösen feltűnőek és igazságtalanok, ám szerintük felismerhető róluk, hogy belföldről sugalmazzák őket. „Úgy látszik, a kommunista múlttal való szakításnak és a külföldtől való gazdasági függőség csökkentésének az érdeksérelmei találkoznak. Az országgal szembeni hidegháborús hisztéria már nemcsak a kormányt, a kormánypártokat veszélyezteti, hanem a nehéz helyzetben lévő ország talpon maradását, nemzeti céljainkat is” – írták, példátlannak nevezve, hogy „egy nemzet politikai erői színjátékaikat ilyen mértékben a külföldnek játsszák a saját nemzetük érdekeinek rovására”.

Zárásul önmegtartóztatásra szólítják fel „a rágalmakat fújó politikusokat, közírókat, szerkesztőségeket. Lássák be, hogy amit művelnek, az minden józan mértéket felülmúl, és előbb-utóbb éppúgy ellenük fordul, mint a Gyurcsány-kormány ellen Gyurcsány hazugságpolitikája. Mindössze az ország megy tönkre közben.”

„Nem tűrhetjük”

Hasonló értelmű nyilatkozatot tett a Civil Együttműködési Tanácskozás Fóruma (CET) is csütörtöki sajtótájékoztatóján. A civil szervezet arra kérte az Európai Uniót és az Egyesült Államokat, hogy „ne támadják Magyarország kormányát, mert ezzel a magyar nép szuverenitását kérdőjelezik meg”. Csizmadia László elnök kijelentette: a kormány teljesítményét a magyar állampolgárok jogosultak megítélni és értékelni. Úgy vélekedett: sokan nem értik a nyugati világban a kormány kétharmados többségét, azt, hogy „átütő erejű szavazás történt egy végletekig áldemokratikus, saját népét semmibe vevő liberális-szocialista hatalmi rendszer megbuktatásáért”. Hozzátette: az alaptörvényt széles körű társadalmi vita után fogadták el.

Csizmadia László úgy látja: a magyar gazdaság az elmúlt két évben megerősödött. Hangsúlyozta: Magyarország nincs csődhelyzetben. Arról is beszámolt, hogy a Civil Együttműködési Tanácskozás Fóruma bízik az IMF-fel és az Európai Unió illetékes bizottságával folytatott tárgyalás eredményességében és a biztonsági hitelkeretről szóló megállapodás mielőbbi megkötésében. „A magyar nemzet polgárai saját erőfeszítésükkel, nélkülözést is vállalva kívánják megoldani a gazdasági nehézségeiket” – tette hozzá a civil szervezet elnöke. Megjegyezte: „nem tűrhetjük az Európai Unió példátlanul súlyos válságát előidéző pénzügyi-banki birodalom felelőtlen magatartását, tiltakozunk a hitelminősítők államok feletti uralma ellen”. Véleménye szerint jogos elvárás, hogy a gazdasági válság terheiből ők is arányosan vegyék ki a részüket.

Csizmadia László meghívta a külföldi sajtó képviselőit egy békés, civil, utcai demonstrációra, amely „hitet tesz a nemzet szuverenitásának megőrzése és a magyar kormány iránti bizalom mellett”. Jelezte: minden olyan demonstrációt támogatnak, amely erre hivatott, így a január 21-re tervezett békemenetet is. A Civil Együttműködési Tanácskozás Fóruma 2011. december 9-én tartotta alakuló ülését, elmondásuk szerint több mint ezer civil szervezet áll mögöttük.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Forradalmi momentumok
Csizmadia Ervin
A nagy politikai változások a racionalitással való szakítás jegyében következnek be.
Legolvasottabb
Legfrissebb
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
 49. 49
 50. 50
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása