Eltitkolt ingatlanügyek Újbudán?

WA, 2012. március 13., kedd 04:12
Schneller Domonkos volt fideszes önkormányzati képviselő fenntartotta a 2007-ben az újbudai Öböl-ügyben tett, majd kiegészített feljelentését és nyomozati vallomását.

Schnellert tanúként idézte be a Fővárosi Törvényszék a Kopaszi-gát melletti ingatlaneladás miatt indult büntetőperben. Molnár Gyula volt MSZP-s polgármestert, Lakos Imre korábbi SZDSZ-es alpolgármestert és Zala László ügyvédet hivatali visszaéléssel vádolják.

A vallomás szerint a balliberális vezetők éveken át titkolták az ingatlanügyleteket. Így az MSZP–SZDSZ-többségű képviselő-testület döntött a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő, 38 hektáros állami ingatlan 417 millió forintos áron való megvásárlásáról és az önkormányzati Buda-Hold Kft.-be apportálásáról.

A vádirat szerint Molnár és Lakos a tekintélyükből fakadó függőség, ismeretség és befolyás kihasználásával nyomást gyakoroltak Niederländer Pálra, a Buda-Hold Kft. ügyvezetőjére, hogy az Öbölnek jogtalan előnyt szerezzenek. Az ismét meghallgatott Niederländer korábban azt állította: egyértelmű volt, hogy a telket kinek kell megkapnia. Hétfőn már nem emlékezett konkrét utasításra.

A perben kedden Wieszt Jánost, az újbudai vagyongazdálkodási bizottság volt MSZP-s elnökét hallgatják meg tanúként.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Alázatos szolgája
Pápay György
Rogán Antal hatékonyan dolgozik, ha nem is az ország, de legalább annak vezetője sikeréért.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása