Eltitkolt ingatlanügyek Újbudán?

WA, 2012. március 13., kedd 04:12
Schneller Domonkos volt fideszes önkormányzati képviselő fenntartotta a 2007-ben az újbudai Öböl-ügyben tett, majd kiegészített feljelentését és nyomozati vallomását.

Schnellert tanúként idézte be a Fővárosi Törvényszék a Kopaszi-gát melletti ingatlaneladás miatt indult büntetőperben. Molnár Gyula volt MSZP-s polgármestert, Lakos Imre korábbi SZDSZ-es alpolgármestert és Zala László ügyvédet hivatali visszaéléssel vádolják.

A vallomás szerint a balliberális vezetők éveken át titkolták az ingatlanügyleteket. Így az MSZP–SZDSZ-többségű képviselő-testület döntött a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő, 38 hektáros állami ingatlan 417 millió forintos áron való megvásárlásáról és az önkormányzati Buda-Hold Kft.-be apportálásáról.

A vádirat szerint Molnár és Lakos a tekintélyükből fakadó függőség, ismeretség és befolyás kihasználásával nyomást gyakoroltak Niederländer Pálra, a Buda-Hold Kft. ügyvezetőjére, hogy az Öbölnek jogtalan előnyt szerezzenek. Az ismét meghallgatott Niederländer korábban azt állította: egyértelmű volt, hogy a telket kinek kell megkapnia. Hétfőn már nem emlékezett konkrét utasításra.

A perben kedden Wieszt Jánost, az újbudai vagyongazdálkodási bizottság volt MSZP-s elnökét hallgatják meg tanúként.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása