Eltüntetnék a nyomortelepeket

WA

2012. augusztus 6., hétfő 04:29

Lebontatná az önkormányzat a pécsi pszichológus, Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László pécsi otthonát, a Magtár utcai házat. A városvezetés szeptembertől szigort vezet be az önkényes lakásfoglalók ellen.

Várhatóan két hét múlva készül el a P. László elmeállapotáról szóló szakvélemény. Ekkor derülhet ki, hogy befolyásolta-e a férfi tettét kábítószer vagy alkohol. A gyilkosság részleteiről itt tájékozódhat.

Felszámolná a pécsi városvezetés a kulturált együttélésre képtelen emberek lakta nyomortelepeket – értesült a Magyar Nemzet. Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere közölte, az eddigieknél sokkal keményebb szabályozást készítenek elő, amellyel a rendeletekben lévő kiskapukat zárják be. A lépéssel azt akarják elérni, hogy érdemben tudjanak a hatóságokkal közösen fellépni az önkényes lakásfoglalókkal szemben, akiket csak nehézkes procedúrával lehetett kitenni a foglalásukból, ha egyáltalán sikerült. Miközben sokszor éppen ők képtelenek a normális, kulturált együttélésre.

Az alpolgármester szerint jogszabály- módosítással a becsületes, tisztességesen fizető bérlőiket szeretnék megvédeni. Nagy Csaba a részletekről egyelőre nem kívánt beszélni, annyit azonban elárult, hogy vagy értékesítik ezeket az ingatlanokat, vagy akár el is tüntetik a nyomortelepeket.

Az épületben mocsok, az udvaron szemetet fúj a szél – a pécsi Magtár utcai ház önkormányzati lakásában harmincan–negyvenen élhetnek, nyomorogva, többen közülük önkényes lakásfoglalók. Itt lakott egy rövid ideig P. László is, aki a gyanú szerint megölte Bándy Katát. Bár a hatóság szerint már csak részletkérdéseket kell tisztázni a gyilkossági ügyben, a pécsiekben még vannak kételyek.

Részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

Forrás: Magyar Nemzet