A bíróság arra kötelezte Juhász Ferencet, hogy fizessen meg az elszámoltatási kormánybiztosnak százezer forint plusz áfa perköltséget.

A szocialista politikus azzal összefüggésben jelentette fel Budai Gyulát, hogy a kormánybiztos tavaly februári MTI-nyilatkozatában arról beszélt, szerinte a Budapesti Katonai Ügyészség megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszter ügyét a vesztegetési pénzekkel kapcsolatban. A kormánybiztos, fideszes politikus 2011. február 19-én azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Hír TV Célpont című műsorának adása szerint Juhász Ferenc is kapott honvédelmi miniszterként vesztegetési pénzekből.

Az MSZP sajtóosztályán akkor azt közölték az MTI-vel, hogy Juhász Ferenc határozottan visszautasítja a korrupciós vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba. Arra hívták fel a figyelmet, hogy több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, így ha az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindaddig nem történt meg.

Juhász Ferenc azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg: Budai Gyula megsértette a személyhez fűződő jogait, jó hírnevét, becsületét azzal, hogy azt állította: az ő személye kapcsolatba hozható a vesztegetési üggyel.

A bíróság azonban Juhász Ferenc keresetét nem találta alaposnak, és elutasította azt.