Emberrablás: válságtanácskozás a minisztériumban

TK, 2012. április 30., hétfő 15:15, frissítve: hétfő 15:21
A hétfői napon a Szíriában elrabolt magyar állampolgárok ügyében szükséges teendők áttekintése céljából a Külügyminisztériumban válságstáb ült össze, amelyen a tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviselői vettek részt. A Miniszterelnökséghez eljuttatott összegzésük szerint az eset helyszíne Deir ez-Zór város, amely törzsek által uralt területen fekszik – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

A damaszkuszi magyar nagykövet folyamatosan tartja a kapcsolatot a helyi illetékesekkel, és az első lehetséges alkalommal a helyszínre utazik, hogy személyesen kérjen hathatós segítséget a helyi vezetőktől. A magyar Terrorelhárítási Központ három órán belül szintén kész a helyszínre küldeni munkatársait, azonban a szír hatóságok egyelőre nem adták ki a szükséges beutazó vízumokat.

Két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek szombatra virradó éjszaka Szíriában. Bővebben>>>

A TEK a hazai és külföldi társszervekkel közösen folyamatosan gyűjti, elemzi és értékeli az információkat a magyarokkal kapcsolatban, ami természetesen hatékonyabb és gyorsabb lehetne, ha erre a több ezer kilométerre lévő helyszínen lenne lehetőség – tudatja a Miniszterelnökség.

A hétfői napon soron kívül a Külügyminisztériumba kérettük a budapesti szír ügyvivőt, akitől azt kérte a minisztérium, hogy a szír hatóságok mindent tegyenek meg a két magyar állampolgár kiszabadításáért. Egyúttal hivatalos jegyzékben kérik, hogy a TEK munkatársai haladéktalanul kaphassanak vízumot Szíriába. A válságtanácson elhangzott az is, hogy még mindig jelentős számú magyar állampolgár tartózkodik Szíriában (körülbelül 140 fő), akik az ország elhagyására vonatkozó felszólítás ellenére is ott maradtak – zárul a közlemény.

Forrás: MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása