"Ennek most mi értelme?" - Radikális tüntető dobta fejbe a jobbikost

2012. augusztus 8., szerda 13:21

Felvétel bizonyítja, hogy radikális tüntető dobta fejbe Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselőt a párt devecseri demonstrációján. A politikus korábban azt állította: cigányok találták el.

„Gyerekek! A mieink dobtak fejbe! Ennek most mi értelme?” Ezt kiabálja Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő az ATV felvételén, amelyet a radikális párt devecseri demonstrációján rögzítettek. A politikus állítása szerint a rendőrségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a mentőben, ellátása közben pedig azt mondja: fogalma sincs, ki találta fejbe.

Pedig a felvételen látszik, hogy egy kopasz tüntető felkap egy követ, és a romák udvarára hajítja. Őt próbálja leállítani Ferenczi, amikor érkezik a kő, amelyik fejbe találja: jól látszik, hogy egy piros pólós férfi dobja alig három méterről. Ferenczi azonban az eset után azt nyilatkozta, hogy egy ház udvaráról dobáltak köveket a felvonulókra az ott lakó cigányok.

Szabó Tímea, az LMP képviselője arról is beszámolt, hogy a településen megfigyelőként jelen volt pártjuk egyik aktivistája is. A 25 éves lányt, aki az egyik helyi roma család házának udvarán állt, a demonstrálók egyike egy több kilós betondarabbal vállon dobta. Szabó Tímea közlése szerint ha aktivistájuk nem kapja félre a fejét, akkor azt találja el a betondarab. A lány, akinek sérüléseiről látleletet vettek fel, feljelentést tett az ügyben.

A Jobbik és több radikális szervezet részvételével megtartott Élni és élni hagyni – demonstráció a jogos magyar önvédelemért – elnevezésű devecseri demonstráción Ferenczi a halálbüntetés visszaállítása mellett érvelt.

Forrás: atv.hu