Erős a forgalom az M7-esen

Tresó T. Tibor

2012. július 1., vasárnap 17:50, frissítve: hétfő 06:16

Megszűnt a sávlezárás az M7-es autópálya főváros felé vezető szakaszán, ahol Martonvásár térségében korábban kilométeres kocsisor torlódott fel egy koccanásos baleset miatt. A forgalom sűrűsödik, de az autópálya jól járható – mondta el az MNO kérdésére az Állami Autópályakezelő ügyeletese.

Befejezték a helyszínelést és feloldották a sávlezárást is az M7-es autópálya főváros felé tartó szakaszán Martonvásár térségében, ahol korábban két személygépkocsi ütközött. Az Állami Autópályakezelő ügyeletes diszpécsere az MNO-nak elmondta, hogy személyi sérülés nem történt, és a helyszínelés végével az összes sáv szabadon járható.
A forgalom a főváros felé közepesen erős, de dugónak egyelőre nincs jele.

Koccanás azonnali dugóval

Személygépkocsik ütköztek Martonvásár térségében az M7-es autópálya főváros felé vezető szakaszán, az egyre erősödő késő délutáni forgalomban – értesült korábban a Hír TV tudósítója. A helyszínelésidejére egy sávot lezártak, a szinte azonnal több kilométer hosszú kocsisor alakult ki. Az Állami Autópályakezelő munkatársai azt ajánlották a Balaton felől érkezőknek, hogy a kápolnásnyéki, és a martonvásári lehajtón át a 7. számú főútvonalat válasszák az autópálya helyett.

Eb-döntő és dugó

Vasárnap este 20.45-kor csap össze az olasz és a spanyol nemzeti válogatott a kontinenskupa kijevi döntőjében. A nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzés kapcsán sokan már a délutáni órákban elindulhatnak a Balatonról, hogy a forró hétvége levezetéseként odahaza tekintsék meg a viadalt. A Hír TV kiküldött helyszíni tudósítójának beszámolója szerint az M7-es autópálya délután 3 óra magasságában még jól járható volt, baleset és dugó akkor még nem nehezítette a forgalmat. Ellenben 17.00 körül már kimondottan erősödő forgalomra számíthatnak azok, akik ebben az időszakban szeretnék az autópályán megközelíteni a fővárost – jelentette kora délután a Hír TV tudósítója.


Mint ismeretes, több súlyos baleset is történt a hétvégén; egy magyar kisbusz hátulról nagy erővel nekiütközött egy, a külső sávban haladó román kisbusznak Siófok külterületén. A karambol során két kisgyermek életét vesztette. Egy nappal korábban, hat gépkocsi ütközött ugyancsak az M7-esen, emiatt egy időre 10 kilométeres kocsisor is kialakult az autópályán, ami órákra megbénította a Balaton felé tartó forgalmat.

Forrás: Hír TV