Evakuálás: nem bomba, amit Óbudán találtak

NT

2012. március 30., péntek 15:45

A tűzszerészek megállapítása szerint nem világháborús bomba az a tárgy, amelyet Óbudán a Platánliget lakópark sarkánál találtak csütörtökön, és amely miatt mintegy másfél ezer embernek kellett pénteken ideiglenesen elhagynia otthonát.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek péntek délután azt mondta: a tűzszerészek megállapították, hogy a III. kerületben talált fém nem bomba – hogy valójában mi, azt még nem tudják –, ezért a területzárást a rendőrséggel együtt feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba.

Öreg és rozsdás, de nem bomba

A Hír Televízió korábban arról számolt be, hogy a  tűzszerészek megkapták az engedélyt az öreg, rozsdás, 60 éves – akkor még robbanószerkezetnek hitt – tárgy átvizsgálására, miután a rendőrség végzett a lakások ellenőrzésével, illetve kiürítésével.

A kilakoltatottak többsége a munkahelyére vagy iskolába ment, sokan pedig rokonaiknál vannak addig, amíg a tűzszerészek dolgoznak. A III. kerületi önkormányzat az Aquincumi Általános Iskolát és a Gázgyár utcai óvodát nyitotta meg azoknak, akik nem tudtak hova menni.

Megindult a vasúti közlekedés

Felszabadult a pálya az esztergomi vonalon, majd megindult a közlekedés – írja az elvira.hu. A szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés a kora esti órákra állhat csak helyre.

Forrás: MTI,Hír TV