Felismerték Bándy Kata gyilkosát?

BM

2012. július 14., szombat 22:26, frissítve: vasárnap 12:46

Hajnalig tartott annak a férfinak a kihallgatása a pécsi rendőrségen, akinek információi lehetnek Bándy Kata gyilkosáról – közölte a HírTV helyszíni tudósítója. Császár Attila hozzátette: szombat este fél kilenc körül kereste meg a Hír Televíziót egy férfi, aki elmondta, hogy a rendőrségi jellemleírás alapján felismerte a feltételezett gyilkost és közölte azt is, hogy tanúvallomást szeretne tenni a rendőrségen.

A férfi elmondta: az egész családja nagyon fél, nem szeretné felfedni a kilétét, de szeretnének segíteni. A Hír TV helyszíni tudósítója beszámolt arról is: egy járókelő arról tájékoztatta, hogy két évvel ezelőtt szemtanúja volt egy olyan esetnek, amikor meg akartak erőszakolni egy nőt Pécsett, azonban akkor a megzavart elkövető el tudott menekülni a helyszínről. Hozzátette: az akkor megtámadott nő nem akart feljelentést tenni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az mno.hu érdeklődésére nem véleményezte a korábbi értesüléseket, és nem tudott beszámolni új fejleményekről vasárnap délelőtt.

A Hír Televízió szombat esti felvétele.

A DNS-minta segíthet

A Bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek. A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amely alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt.

Ellenőrzik a mobilmozgásokat

A mobilmozgásokat és a telefonhívásokat elemzi a rendőrség a Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban – írta az egyik bulvárlap.  A rendőrség közben már vizsgálja a Ledina étterem felvételeit, melyek rögzíthették a gyilkos autóját.

Típusbűncselekmény

Az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy nem ismerte támadóját a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológusnő. Kovács Lajos nyugalmazott nyomozó ezredes a Hír TV híradójának azt mondta: a 25 éves Bándy Kata valószínűleg egy úgynevezett típusbűncselekmény áldozata lett. Ilyenkor egyedül hazafelé tartó fiatal nőkre támadnak éjszaka.

Fegyverhiány

Olyan információt is kapott az MNO, miszerint az utóbbi napokban egyre többen próbálnak önvédelmi fegyverekhez, paprikaspray-hez jutni a pécsi vadászboltokban. Ezekből gyakorlatilag már raktáron is hiány van, csak a jövő héten érkezik újabb szállítmány. A helyi hírek szerint nők egyedül már nem közlekednek gyalog éjszakánként, a többség taxiba, autóba száll.

Gyűjtenek a nyomravezetői díjra

Ismert, Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát. A baranyai megyeszékhelyen pedig felajánlásokat is gyűjtenek a nyomravezetői díjra, hogy minél hamarabb meglegyen az elkövető.

A 25 éves Bándy Kata vasárnap éjjel tűnt el egy buliból hazafelé menet, holttestét szerdán találták meg egy bokros területen. A Bama.hu csütörtökön számolt be arról, hogy a rendőrségi pszichológust meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták. A Pécsma.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, Bándy Katát halála előtt durván bántalmazták.

Forrás: HírTV, MNO