Feltűnt egy titokzatos támogató

LM

2012. május 25., péntek 04:02, frissítve: péntek 09:22

Szimpátia- és ellentüntetés is lesz pénteken Hódmezővásárhelyen, ahol Orbán Viktor „kikéri” Lázár János leköszönő polgármestert a közgyűléstől. Egy titkos támogató segítségével a Szolidaritás ingyen szállítja a városba a kormányellenes tüntetőket.
Almási István jelenlegi alpolgármester jelölését támogatja a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra a Fidesz és a KDNP helyi csoportja – tájékoztatott a két szervezet közös közleményében pénteken.

Orbán Viktor látogatására időzítve Hódmezővásárhelyen demonstrál pénteken a Magyar Szolidaritás Mozgalom. A szervezet közlése szerint egy „nagylelkű támogató jóvoltából” ingyen utaztatják le azokat a fővárosiakat, akik részt kívánnak venni a tüntetésen. A mozgalom azért demonstrál Hódmezővásárhelyen, mert a polgármester, Lázár János a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lesz, és ezzel – mint fogalmaznak – „elhagyja a polgármesteri széket, elhagyja a várost a felhalmozott több tíz milliárd forintnyi adósságával együtt”. A Szolidaritás azt akarja, hogy olyan új polgármester legyen, aki alatt újra egy virágzó, élhető várossá válhat a település, ahol nem félelemben élnek az emberek.

A Szolidaritásnál a lapnak nem árulták el, kicsoda a nagylelkű támogató. Közlésük szerint az illető anonimitást kért, a támogatás mértéke pedig kizárólag a buszra vonatkozik. Az biztos, hogy a mozgalom vezetése korábban kétszer is egyeztetett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel, például a január 2-i, az új alaptörvény ellen az Operaház előtt megtartott tüntetés megszervezéséről. A közelmúltban pedig Bajnai Gordon vendégeskedett a Szolidaritás egyik szegedi rendezvényén, ahol egyebek mellett arra keresték a választ, hogy miként lehet leváltani a jelenlegi hatalmat.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) az általuk átvett jelkép használatára nem kért engedélyt a lengyel Solidarnosctól – írta korábban a lap, mely arról is beszámolt, hogy kifejezetten radikális, szélsőbaloldali az az alapítvány, amelyen keresztül Soros György huszonötezer dollárral támogatta a napokban feloszlott Egymillióan a Demokráciáért egyesületet.

Forrás: Magyar Nemzet