Felülvizsgálatot kért az OEP

TT, 2012. május 10., csütörtök 12:15
Bírósági felülvizsgálatot kér az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a vények előállításával kapcsolatos közbeszerzési eljárással kapcsolatban, miután azt az egyik pályázó megtámadta, majd a Közbeszerzési Döntőbizottság részben elmarasztalta az egészségpénztárt.

Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írja: a 216 millió vény előállítására kiírt közbeszerzés során a döntőbizottság határozatában megállapította, hogy az Állami Nyomda Nyrt. ajánlatában benyújtott vények papír alapanyaga nem felelt meg az OEP által előírtaknak. A döntőbizottság ezzel megerősítette az egészségpénztár korábbi állítását, miszerint az Állami Nyomda Nyrt. nem az OEP által előírt, hanem egy rosszabb minőségű vényre tett ajánlatot.

Az MNO még március végén írt arról, hogy közbeszerzési vita miatt akadozik a vényellátás.

A döntőbizottság ezenfelül helybenhagyta az OEP döntését, mely szerint a Szenzor Kft. ajánlatát érvényesnek és alkalmasnak találta, „azaz nem vitatta, hogy az OEP döntése megalapozott volt a nyertes ajánlattevő kiválasztásának tekintetében” – tette hozzá.

Mindezek ellenére a döntőbizottság végül azt mondta ki, hogy az OEP-nek hiánypótlásra kellett volna kérnie az Állami Nyomda Nyrt.-t és csak a hiánypótlás eredménytelensége esetén lehetett volna érvénytelenné nyilvánítani az ajánlatát.
„Az OEP a határozat azon pontjai tekintetében, amelyekben elmarasztaló döntés született, bírósági felülvizsgálatot kezdeményez” – írta a főigazgató a közleményben.


Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása