Március 15.

Pukliék munkabeszüntetést szerveznek, ha Orbán nem kér bocsánatot

MNO, 2016. március 15., kedd 13:05, frissítve: kedd 19:39
Több tízezres tömeg vonult a Tanítanék mozgalom felhívására a Parlament elé, ahol Pukli István március 30-ra egyórás sztrájkra hívta a mozgalmat támogató szervezeteket. Orbán Viktor délelőtt a Nemzeti Múzeum előtt elmondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, a mi forradalmainkat tisztes polgárok vezették, a nemzet legszebb vonásait mutató magyarok, a haza színe-java. A tüntetők eközben fütyültek, hazaárulóztak, viktátoroztak. Március 15-e percről percre.

– Kedd reggel katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az Országház előtti Kossuth téren.

A miniszterelnök és a főpolgármester is felszólalt a Nemzeti Múzeum előtt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

– A fővárosban tüntetéseket is tartottak a nemzeti ünnepen. Egy civil szerveződésű csoport a Múzeum körúton tartott demonstrációt a múzeumkerti központi ünnepség idején, az MSZP budapesti szervezete pedig a Nemzeti Választási Iroda előtt tüntetett kora délután. Délután a Tanítanék mozgalom szervezésében „az oktatás szabadságáért” demonstráltak, a résztvevők a Hősök teréről a Kossuth térre vonultak.

– Délután az Országház kupolatermében Áder János államfő és Orbán Viktor átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat.

 • 18:59

  „Nyilvános beismerés elengedő volna, a végső cél pedig az, Orbán Viktor leültessük tárgyalni” – mondta Pukli István, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  Mint a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója hangsúlyozta, sem Balog Zoltán, sem Palkovics László nem kompetens az oktatás kérdésében. Kiemelte, hogy olyan emberekkel szeretnének leülni tárgyalni, akik szakmailag alkalmasak a gondok megvitatására.

 • 18:09

  A tömegben korábban Ungár Klára kollégánknak azt mondta: nemcsak az ideológia, de a közpolitika terén is nagy károkat okozott a Fidesz, és ezek mindenkit érintenek, gyerekeket és időseket egyaránt. Az egészségügyből hiányzik 600 milliárd, az oktatásból 100 milliárd – tette hozzá.

 • 18:00

  A Hír TV összefoglalója a március 15-i eseményekről a 17 órás híradóból.

  Tanártüntetés: megtelt a Kossuth tér – bejelentkezés 17 órakor
 • 17:47

  „Nincs hatalma felettem” – mantrázták a beszéd után a színpadon. Közben a „Kossuth Lajos azt üzente” szólt.

 • 17:32

  „Kérünk mindenkit, de legalább a társadalom 75 százalékát, hogy jöjjön az iskolák elé, álljon le az élet Magyarországon egy órára” – mondta Pukli István.

  Nagy Béla / Magyar Nemzet
 • 17:30

  „Alkotmányos jogunk megvédeni magunkat, és kinyilvánítani azt, amiben hiszünk, ám ezzel a jogunkkal csak akkor élhetünk, ha megsértjük a törvényeket” – közölte.

 • 17:29

  „Ha 2016. március 23-án éjfélig nem kérnek bocsánatot, és nem ülnek tárgyalóasztalhoz a komolyan vehető tárgyaló partnerek, sztrájkolni fogunk” – hangsúlyozta.

 • 17:27

  „Amennyiben a kormány képviseletében Orbán Viktor és amennyiben a magyar állam képviseletében Áder János nyolc napon belül nem kér bocsánatot a megfélemlített emberek miatt, akkor 2016. március 30-ával egyórás munkabeszüntetésre szólítjuk fel a támogató szervezeteket” – mondta Pukli István.

 • 17:26

  „Itt van velünk lélekben a társadalom 75 százaléka – kezdte beszédét Pukli István. – Itt van bennünk a félelem, a megalázottság, és itt van előttünk a lehetőség, hogy a generációk óta cipelt nehézséget letegyük” – fűzte hozzá.

 • 17:22

  Ritók Nóra roma aktivista beszédében hangsúlyozta: a mai oktatási rendszer sokkal inkább eszköze a társadalmi egyenlőtlenség növelésének.

hirdetés
hirdetés
Vezércikk
Kockázatok és mellékhatások
Facsinay Kinga
Ki tudja, mennyi káros élelmiszert fogyasztunk el gyanútlanul?
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása