Fészekrakó-csalás: Kanadáig szaladtak?

LM

2012. május 25., péntek 05:01, frissítve: péntek 08:11

A miskolci Avas lakótelepen elkövetett úgynevezett Fészekrakó-csalás kétszázhetvennyolc vádlottjából ötvenen nem jelentek meg a csütörtökön befejeződött, három napon át tartó vádismertetésen. A rendőrség már keresi őket. Összesen harminc emberrel szemben nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak – közölte Szabó József, a törvényszék elnökhelyettese és szóvivője.

Az első tárgyalási napon egy tucat vádlott hiányzott. A második tárgyalási napon az idézett száztizenkét főből mindössze kilencvenketten jelentek meg, csütörtökön pedig szintén közel húsz idézett személy nem vett részt a tárgyaláson. A bíróság úgy tudja, hogy a hiányzó vádlottak többsége Kanadában tartózkodik, ezért adtak ki ellenük az európai mellett más kontinensre kiterjedő elfogatóparancsot is.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

A lap korábban részletesen beszámolt a vádirat-ismertetésről és az ügy hátteréről.

A hamiltoni rabszolgatartó bűnbanda egyik vezetője két hónappal azelőtt távozott Kanadába, hogy társtettesként folytatólagosan elkövetett zsarolás és csalás miatt elmarasztalták Veszprémben. Karádi Ferenc az azóta Kanadából kitoloncolt élettársával és testvérével éveken át tartott rettegésben pápai vállalkozókat – írta korábban a lap.

Forrás: Magyar Nemzet