Gerendák tartják össze a postaépületet

NT

2012. március 21., szerda 09:25, frissítve: szerda 10:04

Gerendák tartják össze a postaépületet Tornyiszentmiklóson, ugyanis statikai okok miatt kívül-belül aládúcolással kellett a falakat megerősíteni; az épület a helybeliek szerint akár életveszélyesnek is tekinthető – írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A cikk szerint a Zala megyei, több mint 650 lelkes falu önkormányzata ragaszkodik az állandó szolgáltatóhely működtetéséhez, de a Magyar Posta az épület állapota és nagysága miatt nem tartja gazdaságosnak annak felújítását.

Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte a napilappal: az épület jelenleg statikailag biztonságosnak tekinthető. A megtámasztott, aládúcolt épületben egy évre tervezik az üzemeltetést, ez idő alatt megoldást keresnek a postai szolgáltatás biztosítására. A szóvivő szólt arról is, hogy a község önkormányzata felajánlotta a sportöltöző épületét, ahova átköltözhetnének.

Völgyi Péter független polgármester viszont a lapnak azt nyilatkozta, hogy mégsem adják át térítésmentesen az épületet. Utalt továbbá a vonatkozó jogszabályra, amely szerint a 600 és 1000 lakos közötti településeken az állandó szolgáltatóhely csak akkor váltható ki mobilpostával, ha arról a posta megállapodást kötött a helyi önkormányzattal.

Forrás: MTI