Az EP néppárti frakciója is gratulált Ádernek

tt

2012. május 2., szerda 17:59, frissítve: szerda 18:00

Levélben gratulált Áder Jánosnak Magyarország köztársasági elnökévé választása alkalmából Joseph Daul, az Európai Parlament (EP) néppárti frakcióvezetője.

Daul szerint a megválasztás annak a kézzel fogható eredménye, hogy Áder János hosszú időn át elkötelezetten dolgozott a közjó érdekében. A frakcióvezető kitért arra, hogy Áder János eddigi EP-képviselő személyében a néppárti frakció egyik legtevékenyebb olyan tagját ismerte meg, aki egyszerre több fontos témával képes foglalkozni.

Amint arról az MNO beszámolt, több mint kétharmados többséggel Áder Jánost választotta köztársasági elnöknek szerdán az Országgyűlés.


„A környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági bizottságban végzett munkájával Ön megmutatta, hogy mennyire felkészült bonyolult kérdések kezelésére” – írta levelében a néppárti EP-frakcióvezető. Külön kiemelte az Áder nevéhez fűződő eredmények közül azt az EP-határozatot, amely a cianidos bányászat uniós szintű betiltásának szükségességéről szól, valamint azt, amely a Seveso III-ként ismert uniós irányelvvel kapcsolatos.

Joseph Daul azon meggyőződésének adott hangot, hogy Áder János bölcs és lelkiismeretes államfő lesz. Tekintettel az elmúlt két évtizedben betöltött, különböző fontos tisztségekben szerzett tapasztalataira, Áder személye Daul szerint kitűnő választás volt az államfői posztra.

„Bízom abban, hogy az Ön elkötelezettsége az európai értékek mellett, valamint az igazságtalanságokkal szembeni érzékenysége kulcsfontosságú vezérelv lesz az Ön számára az elnökség ellátása során” – írta az EP néppárti frakcióvezetője.

Forrás: MTI