Gyurcsány nem tart a torokharapástól

NT, 2012. május 9., szerda 12:37
Gyurcsány anyja – egy suszter és egy mosónő sokadik gyermekeként – keveset mesélt a háborúról, áll a Demokratikus Koalíció elnökének legújabb, a Facebookon megjelent bejegyzésében. Az írás arra is rávilágít: Európában az emberek nem akarják elharapni egymás torkát, bár vannak kivételek – szerinte.

„Ha szólt a sziréna, rohantak a pincébe és vártak. Volt, aki imádkozott, ők nem annyira. Csak féltek. Túlélték. Szegényen, meggyötörve, de éltek” – írja a plágiumbotrányba keveredett Gyurcsány, Imádom Európát című szösszenetében.

Európáról alkotott helyzetértékelésében felvázolja, az öreg kontinensen közel hetven éve béke honol, „fiaink nem ölik egymást, lányaink nem ápolónőnek mennek”. Gyurcsány szerint van pénz, de a gazdagok megsegítik a lecsúszottakat. Hangsúlyozza: ha csak a pénzt látják az emberek maguk előtt, elsiklanak afölött, hogy az Európai Unióban bizony nem néznek egymással farkasszemet a fegyverek. Gyurcsány a képzeletbeli harcmezőn leszögezi: ma erről szól az unió.

Kiegyeztek a franciák és a németek, megbékéltek a britek, s ugyan vannak kivételek, de „nem akarjuk elharapni egymás torkát” – teszi hozzá.

Végezetül felszólít: örüljünk Európának, mert az nagyszerű.

Forrás: facebook
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vezércikk
Egy valódi nemzeti ügy
György Zsombor
Az ügynökkérdés nem egyszerű felidézése a poros múltnak, hanem máig velünk élő komoly erkölcsi, társadalmi és politikai ügy.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 9 db

A hozzászólások mutatása