Gyurcsányék a KDNP-nek rimánkodnak

TK

2012. március 24., szombat 16:14, frissítve: vasárnap 11:44

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a KDNP-frakció tagjait, hogy ne szavazzák meg az új országgyűlési törvényt és ezzel ne szüntessék meg a DK frakcióalakításának lehetőségét – mondta Vadai Ágnes szombati sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az országgyűlési törvényjavaslat szerint a DK nem alakíthatna frakciót, mivel nem indult az előző országgyűlési választásokon, így nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy a KDNP szintén nem indult önállóan a választásokon.

Az idén több mint 60, jövőre pedig csaknem 120 millió forintot veszít a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) azzal, ha nem alakíthat parlamenti frakciót. Bővebben>>>

Az ellenzéki képviselő hozzátette: míg a DK népszerűsége a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb körül mozog, addig a KDNP népszerűsége tulajdonképpen „tizedszázalékokban mérhető”.

A DK szerint a mostani eljárás azt jelenti, hogy nem a választók akarata, hanem a Fidesz jóindulata döntené el, hogy melyik párt alakíthat frakciót és melyik nem.

Az ellenzéki párt ezért arra kéri a KDNP-t, hogy vállaljon szolidaritást a DK-val és ne szavazza meg az országgyűlési törvényjavaslatot, így nem lenne meg a szükséges kétharmados többség és a DK a KDNP-hez hasonlóan alakíthatna frakciót. Vadai Ágnes a KDNP-s politikusoknak címezve idézett Máté evangéliumából is: „Szeressétek ellenségeiteket!” Az ellenzéki politikus szerint ráadásul a DK nem is ellensége, csak politikai riválisa a KDNP-nek, amelyet a Fidesz megpróbál elhallgattatni.

Forrás: MTI