Hajógyári-sziget: újabb haláleseteket vizsgálnak

WL

2012. augusztus 1., szerda 05:10, frissítve: szerda 11:08

Úszva próbált meg bejutni a Hajógyári-szigeten nyaranta megrendezett fesztiválra az a fiatal, akit a biztonsági őrök a gyanú szerint nem engedtek kimászni a partra, a fiút később holtan találták meg a Dunában. Ügyében – több más rejtélyes esettel együtt – várhatóan hamarosan büntetőeljárást indít a rendőrség.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság várja azok bejelentését, akik érdemi információval tudnak szolgálni a fővárosi Hajógyári-szigeten és környékén történt három haláleset és egy eltűnés ügyében.

Újabb, a Hajógyári-szigeten korábban bekövetkezett, akkor közigazgatási eljárásban vizsgált rejtélyes haláleset miatt indíthat büntetőeljárást a rendőrség. A Magyar Nemzet információi szerint a nyomozók az eddig közölteknél is több aktát nyithatnak meg újra. A lap úgy tudja, az egyik ilyen az az ügy, amelyben hat évvel ezelőtt egy fiatalember vesztette életét a szigeten nyaranta megrendezett zenei fesztivál idején. A sértett nem akart belépőt venni az eseményre, s úgy gondolta, hogy a Duna budai, kisebb ágát átúszva közelíti meg a szigetet. A lap információi szerint át is ért, de a biztonsági szolgálat emberei észrevették őt, és többszöri próbálkozására sem engedték kimászni a csúszós partra. A kimerült fiú visszakerült a folyóba, ahol elmerült a vízben, holttestét később találták meg.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az ügy a rendőrségi vesztegetési botrány kirobbanása után került ismét terítékre. A botrány kulcsszereplője V. László, akinek az érdekeltségébe tartozó hajógyári-szigeti mulatókból a gyanú szerint több ember tűnt el. V. László letartóztatása után a hatóság bejelentette: leporolják a feltételezés szerint a szóban forgó szórakozóhelyekhez kapcsolódó eltűnési ügyek aktáit. E vizsgálat során került ismét a rendőrség látókörébe a fenti haláleset.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás: Magyar Nemzet