Halála előtt megerőszakolhatták a pszichológuslányt

WA, 2012. július 12., csütörtök 19:21, frissítve: péntek 15:43
Újabb részletek derültek ki Bándy Kata meggyilkolásával kapcsolatban – írja a Bama.hu. A portál értesülései szerint megfojtották a pszichológusnőt, míg a Blikk nemi erőszakról ír. Egész Pécset megrázta a bűnügy, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

Sötét alakok szólítják le a lányokat

A Bama.hunak nyilatkozó szomszédok szerint nem ritka, hogy a városban sötét autós sofőrök szólítják le a fiatal lányokat ajánlatokat téve. Ilyenkor az egyedüli jó választás elfutni. A pszichológusnő esete kapcsán egyetértettek abban, hogy Kata biztosan nem jutott el a Dugonics utcáig, mert ha ott csak egyet is kiált, biztosan valaki meghallja és a segítségére siet. A családi házak ablakai szinte mindig nyitva vannak, főleg a melegben, és több helyen – így például a Kata lakása melletti házban is – vannak kutyák, amelyek minden furcsa zajra felriadnak és ugatni kezdenek.

Az esti órákban Bándy Kata barátai, munkatársai csendben emlékeztek az elhunyt lányra annak házánál – írja a Pécsma.hu. Mécseseket gyújtottak, és Kata portréját is kihelyezték.

A holttest megtalálásának színhelyét több pécsi is felkereste a nap folyamán. Sokan kegyeletüket rótták le, de olyanok is megjelentek, akik nyomokat, a rendőrség számára talán a későbbiekben hasznosítható tárgyakat, jeleket keresnek. Egyikük egy komlói lakcímkártyát is talált – jelentette a lap tudósítója.

A Dunántúli Napló értesülései szerint a fővárosból érkező nyomozó, Kovács Lajos is bekapcsolódik a nyomozásba. A korábban számos felderítetlen ügy megoldásában közreműködött, nyugalmazott ezredes tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját.

Új részletek

A fiatal, 25 éves rendőrségi pszichológusnőt a Bama.hu információi szerint meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetően nem ott, ahol megtalálták – valószínűleg autóval szállították a helyszínre később. A portál úgy tudja, hogy szakértők bevonásával vizsgálják, történt-e nemi erőszak.

A Pécsma.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt írja, Bándy Katát halála előtt durván bántalmazták. Hozzáteszik: a korábbi hírekkel ellentétben nem egy fiatalabb külföldi hallgatót keres a rendőrség, hanem egy középkorú férfit.

Az mno.hu helyi értesülései szerint továbbra is nagy a felfordulás Pécsen, a helyszínen délelőtt is rengeteg rendőr tartózkodott. Nagy erőkkel keresik az elkövetőt, de egyelőre nem találtak semmilyen értékes nyomot.


A Blikk arról ír, hogy feltehetőleg megerőszakolták a hétvégén eltűnt rendőrségi pszichológusnőt. A bulvárlap úgy tudja: a gyilkosság miatt kihallgatták a lány volt barátját is, de a fiú alibijét és állításait a hazugságvizsgáló is igazolta. Helyi forrásokból az mno.hu is úgy értesült, a fiú nem került be a gyanúsítotti körbe.

A kutyák sem jeleztek

A Hír Televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a helyszín egy parkoló melletti, bokrokkal, fákkal sűrűn benőtt szakadék, ahová egyébként az mno.hu értesülései szerint a szemetet hordják. A közelben van egy kutyafuttató, ahová a gazdák közvetlenül a szakadék mellett vezető úton tudnak csak eljutni. Több kutyatulajdonos is határozottan állította, hogy még szerda reggel sem jeleztek az állatok, hogy egy emberi test van a bozótosban. Ez azt a verziót erősíti meg, miszerint a nőt nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták. A rendőrök szerdán a holttest megtalálása előtt még egy külföldi diák fényképét mutogatták a környéken.

Egy másik meg nem erősített verzió szerint pár hete történt egy erőszakos éjszakai támadás Pécsen, és nem kizárt, hogy a két ügyben azonos lehet az elkövető. A rendőrségen továbbra is hírzárlat van érvényben. Éjszaka több helyen is razziát tartottak a gyilkosság kapcsán.

Egymillió a nyomravezetőnek

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.


Bándy Kata útvonala nagyobb térképen való megjelenítése

 

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerdán délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Az első adatok szerint a nőt megölték, a körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

Sokan keresték

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai egy szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Előre látható kockázatok
Hajdú Péter
Pár évvel korábban Ausztráliában ugyanoda vezetett a devizahitelezés, mint nálunk.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 26 db

A hozzászólások mutatása