A férfi egyik kihallgatásán mutatta meg a rendőröknek, hogyan harapdálta össze és ütötte az akkor másfél hónapos csecsemőt. A videofelvételt most a bíróságon is bemutatták. Sz. Gábort és élettársát, P. Vivient még tavaly novemberben egy fővárosi kórház ügyeletes orvosa jelentette fel a gyermek sérülései láttán. A tárgyaláson az ügyész percekig sorolta a látleletet.

„A hasán harapott sérülések voltak, a bal sípcsontja eltört, valamint a fejbőre alatt vérömleny jött lére, továbbá  agyzúzódást és koponyatörést szenvedett. Egy 11 cm-es csont is kitörött, de annak nem alakult ki nyoma” – mondta el Mező Szabolcs ügyész.

„Hallgass el, mert beb*lak a kiságyba a k*va anyádat”
„Hallgass el, mert beb*lak a kiságyba a k*va anyádat”
Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a szülőket. Az apa a tárgyaláson elismerte tettét.

„Bűnös vagyok. Szeretném megjegyezni, hogy a mai napig nem tudom magamnak megbocsátani, hogy bántalmaztam a gyermekemet” – mondta Sz. Gábor másodrendű vádlott. A férfi azzal indokolta tettét, hogy ideges volt, de ennél többet a tárgyaláson nem mondott. Szegedi Gyöngyvér bírónő a korábbi vallomásából idézett: „hanyatt feküdt, én pedig nagyon ideges voltam, háromszor ütöttem a jobb kezemmel a lányom fejére. Nem teljes erővel ugyan, de mégis naggyal sújtottam a homloka körüli részre, nem emlékszem pontosan, hol. Közben én is üvöltöttem, hogy »hallgass el, mert beb*lak a kiságyba, a k*va anyádat!«”

A vádirat szerint nemcsak az apa, hanem az anya is bántotta a gyermeket. Ezt P. Vivien védője cáfolta. „Ő soha nem tett beismerő vallomást, a vádirati tényállás is bizonyítás tárgya lesz majd a bíróság előtt” – jelentette ki Mile Andrienn ügyvéd.

A gyermek azóta nevelőszülőknél van, az orvosok szerint nincs maradandó sérülése. Az ügyben várhatóan jövő héten hoz ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.