Hende: Nem ülünk fel semmilyen provokációnak + Videó

PR

2012. május 27., vasárnap 12:25, frissítve: vasárnap 14:00

A szélsőségek, jöjjenek bár balról vagy jobbról, egyaránt veszélyesek a békére, a szabadságra és a demokráciára – mondta Hende Csaba vasárnap a magyar hősök emlékünnepén Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott katonák és meghívottak előtt felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindenki dolgozik ma a békéért, ismerjük azokat, akik a múltat átírva akarják kézbe venni a jelent. „Ismerjük az emlékműgyalázókat, akik a mesterségesen felszított konfliktustól azt remélik, hogy visszatérhetnek, netán bekerülhetnek a szellemi karanténból a közéletbe és talán még a hatalomba is” – fűzte hozzá.

Fotó: MTI


A tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország azonban erős, „nem ülünk fel semmilyen provokációnak, és megvédelmezzük minden magyar ember jogait, biztonságát és emberi méltóságát, a halottakét éppúgy, mint az élőkét”.A miniszter beszélt arról is, hogy a történelem szinte csak viharos évszázadokat hozott, olyan századokat, amikor a megmaradás feltétele volt a fegyveres harc a haza védelmében. Az előttünk járó magyarok magától értetődő természetességgel jártak ezen az úton – tette hozzá. „Újra meg újra emlékeznünk kell minderre, hiszen ez az egyik legfontosabb örökségünk” – hangoztatta a miniszter.

Fotó: MTI


Mint emlékeztetett: a magyar állam örök kötelessége, hogy őrködjön a hazáért meghalt katonák sírja felett. „A nemzetnek kötelessége, hogy emlékezzen, és kötelessége, hogy éljen” – monda, hozzátéve, ez kötelességünk azokkal szemben is, akik előttünk jártak, akik utánunk jönnek, és magunkkal szemben is. A rendezvény koszorúzással zárult a Hősök emlékkövénél.

Forrás: MTI