Hende: Nem ülünk fel semmilyen provokációnak + Videó

PR, 2012. május 27., 12:25, frissítve: 14:00
A szélsőségek, jöjjenek bár balról vagy jobbról, egyaránt veszélyesek a békére, a szabadságra és a demokráciára – mondta Hende Csaba vasárnap a magyar hősök emlékünnepén Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott katonák és meghívottak előtt felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindenki dolgozik ma a békéért, ismerjük azokat, akik a múltat átírva akarják kézbe venni a jelent. „Ismerjük az emlékműgyalázókat, akik a mesterségesen felszított konfliktustól azt remélik, hogy visszatérhetnek, netán bekerülhetnek a szellemi karanténból a közéletbe és talán még a hatalomba is” – fűzte hozzá.

Fotó: MTI


A tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország azonban erős, „nem ülünk fel semmilyen provokációnak, és megvédelmezzük minden magyar ember jogait, biztonságát és emberi méltóságát, a halottakét éppúgy, mint az élőkét”.

Hende: Nem ülünk fel semmilyen provokációnak


A miniszter beszélt arról is, hogy a történelem szinte csak viharos évszázadokat hozott, olyan századokat, amikor a megmaradás feltétele volt a fegyveres harc a haza védelmében. Az előttünk járó magyarok magától értetődő természetességgel jártak ezen az úton – tette hozzá. „Újra meg újra emlékeznünk kell minderre, hiszen ez az egyik legfontosabb örökségünk” – hangoztatta a miniszter.

Fotó: MTI


Mint emlékeztetett: a magyar állam örök kötelessége, hogy őrködjön a hazáért meghalt katonák sírja felett. „A nemzetnek kötelessége, hogy emlékezzen, és kötelessége, hogy éljen” – monda, hozzátéve, ez kötelességünk azokkal szemben is, akik előttünk jártak, akik utánunk jönnek, és magunkkal szemben is. A rendezvény koszorúzással zárult a Hősök emlékkövénél.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása