Hétfőn tűzik ki a polgármester-választás időpontját

TK, 2012. július 1., 14:33
Hétfői ülésén tűzi ki az időközi polgármester-választás időpontját Hódmezővásárhelyen a helyi választási bizottság – tájékoztatott Korsós Ágnes címzetes főjegyző.

A köztisztviselő közleményében emlékeztetett arra, hogy a várost 2002 óta irányító Lázár János 2012. június 2-ától vezeti államtitkárként a Miniszterelnökséget, és e posztja a jogszabályok értelmében összeférhetetlen polgármesteri tisztségével.

Lázár János polgármester a harmincnapos törvényi határidőn belül lemondással feloldotta az összeférhetetlenséget. Az időközi polgármester-választásig – az önkormányzati törvény és a helyi szervezeti és működési szabályzat alapján – Almási István alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket – áll a közleményben.

Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlés május 25-i rendkívüli ülésén – amikor Orbán Viktor „kikérte” a város lakóitól – jelentette be, elfogadja a kormányfő felkérését a Miniszterelnökség államtitkári posztjára, és a törvényes határidőn belül megszünteti a két tisztség közötti összeférhetetlenséget. A politikus akkor beszédében hangsúlyozta, soha nem adná fel „hódmezővásárhelyiségét”, a jövőben is városát kívánja szolgálni.

A Fidesz és a KDNP helyi csoportja már korábban bejelentette, hogy a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő Almási István jelölését támogatja a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra. Az MSZP helyi szervezete hétfőn nevezi meg polgármesterjelöltjét.

Forrás: MTI
hirdetés
Vélemény
A hazugság dicsérete
Ugró Miklós
Gyurcsány még a 90-es években azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a világ kicsit olyan lenne, mint ő.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés