Hőségre és zivatarra is készüljön

WA

2012. június 23., szombat 16:28

Szombaton északon és nyugaton többször, másutt időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, napközben elszórtan, éjszaka néhol zápor, zivatar előfordulhat.

Vasárnap az időnkénti felhősödés mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, szombaton a Duna-Tisza közének kivételével időnként megerősödik. Helyenként viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 31 fok között várható.

Hőtérkép 15:15
Hőtérkép 15:15
Fotó:Köpönyeg.hu


Szeszélyes időjárás

Korábban megírtuk, a jövő hét elején egy újabb hidegfront lehűlést hoz, de a hét vége felé megérkezhet a második hőhullám is, amely az elmúlt napokhoz hasonló kánikulát okozhat.

42 ezren látogatták a múlt hétvégén Budapest strandfürdőit, de most kedden is már annyian csobbantak, mint június 9-én és 10-én, szombat-vasárnap. Olvassa el itt az MNO beszámolóját.

Az elmúlt napokban a napi középhőmérsékletek országszerte tartósan 25, illetve 27 Celsius-fok felett alakultak, többször megdőltek a melegrekordok is. A mentőket napról napra több rosszulléthez riasztották, sok közúti baleset történt.

Csütörtökön pedig elérte egy zivatarzóna az országot, amely átvonulva az ország felett több megyében heves esőzéseket okozott, amelyeket jégeső, felhőszakadás, illetve viharos erejű széllökések kísértek.

Forrás: MTI

x
Rendkívüli hír