Huszonhat jelölt küzd hat helyért

BL, 2012. július 1., 11:23, frissítve: 12:47
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást; a településeken polgármestert, van, ahol képviselő-testületet is választanak a helyiek.

A Fejér megyei Dunaújvárosban azért kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani, mert a 7-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője elhunyt. A képviselői helyre heten pályáznak. A Baranya megyei Szaván polgármestert választanak a helyiek, a település korábbi vezetőjének tavaszi halála miatt. A 287 választásra jogosult lakos négy polgármesterjelöltre szavazhat.

A Veszprém megyei Somlójenőn szintén polgármestert választanak, ugyancsak a korábbi vezető halála miatt, a község elöljárója áprilisban hunyt el. A 252 választásra jogosult szavazópolgár két jelöltre voksolhat.

A Bács-Kiskun megyei kisvárosban, Tompán polgármestert és képviselő-testületet is választanak, ugyanis április 17-én feloszlatta magát a testület. A polgármesteri posztért ketten indulnak, míg a hat képviselői mandátumért komoly versengés van, mert huszonhat jelölt, közöttük a korábbi képviselő-testület valamennyi tagja indul.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választókat valamennyi helyen reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazókörökben. A választás napján a szavazókörök bezártáig kampánycsend van érvényben.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vezércikk
Több mint kvóta
Wiedemann Tamás
Úgy tűnik, Orbánék csendben feladták a küzdelmet a tervezőasztalon amúgy is elvérző kvótaügyben.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés