Így spórolhat évi félmilliót

WL, 2011. december 28., szerda 06:47, frissítve: szerda 06:47
Akár 1500 fontot – csaknem félmillió forintnyi összeget – is megtakaríthatnak évente a háztartások azzal, ha megtervezik egy hétre előre étrendjüket, illetve élelmiszer-vásárlásukat, ráadásul még egészségesebben is táplálkoznak – mutatta ki a brit egészségügyi minisztérium.

A kísérletbe húsz háztartást vont be: tíz gyerekes szülői párt, öt gyermektelent és öt egyedülálló embert. A kutatók megkérték az alanyokat, hogy jegyezzék fel két héten át, mit esznek-isznak, majd a kapott ismeretek figyelembevételével tervezési tanácsokat adtak nekik. Hamarosan megmutatkozott az eredmény: átlagosan 29 fonttal csökkent a bevásárlások heti végösszege.

A kísérletben részt vevők kevesebb felesleges dolgot, ugyanakkor több gyümölcsöt, zöldséget vettek-vittek háztartásukba – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása