Irigylésre méltó Havas fizetése

PR

2011. december 15., csütörtök 05:12

Majdnem bruttó 800 ezer forintot keres Havas Szófia fővárosi szocialista képviselő szakorvosként a fővárosi Szent János Kórházban azután, hogy az intézmény visszavonta orvos igazgatói megbízását – tudta meg a Magyar Nemzet.

Noha a politikus hivatalosan március óta szakorvosként dolgozik a Szent János Kórházban, munkatársai novemberig nem is tudtak róla, hogy van egy új kollégájuk – számolt be róla a Mindennapi.hu internetes oldal. Arról, hogy a képviselő asszony csaknem egy évig nem vett részt a III. belgyógyászat működésében, az osztályos orvosbeosztás is tanúskodik: Havas neve egyáltalán nem szerepel az idei osztályos beosztásokban.

E hónapokon át tartó munkahelyi hiányzással kapcsolatban a kórház azt a tájékoztatást adta, hogy Havas csaknem fél évig volt táppénzen, de a képviselő eközben bejárt a Fővárosi Közgyűlésre, interjúkat adott, televíziókban szerepelt. A Magyar Nemzet szerkesztősége bejelentést tett az ügyben az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP).

Havas tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy megbízott orvos igazgatóként bruttó 820 ezer forintot keresett. Mint azt a lap megtudta, megbízott orvos igazgatói pozíciójának visszavonása, szakorvossá való „visszaminősülése” után Havas Szófia illetményéből a vezetői pótlékot, azaz 30 000 forintot vontak vissza. Tehát a képviselő közel bruttó 800 ezer forintot keres szakorvosként.

Forrás: Magyar Nemzet