A város képviseletében Kósa Lajos polgármester és Pajna Zoltán alpolgármester csütörtökön tárgyalt a klub jövőjéről az NB I-es bajnokságban szereplő DVSC-Fórum vezetőivel és játékosaival a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A város két vezetője kijelentette: nem akarják, hogy megszűnjön a hónapok óta súlyos anyagi gondokkal küzdő klub, ezért a város kész megvásárolni az együttest működtető gazdasági társaság többségi tulajdonjogát és azután az általa irányított Debreceni Sportcentrum kezelésébe adná azt.

Mielőtt azonban a Sportcentrum irányítása alá kerülne az együttes, a szakértők átvizsgálják a klub pénzügyeit, szerződéseit. Ezt követően pedig a január 22-i képviselő-testületi ülésen lesz végleges döntés a kérdésben.

A legutóbbi két pontvadászatban ezüstérmes Loki többségi tulajdonosa, Gellén András már a nyáron bejelentette, nem tudja tovább finanszírozni az egyesület működtetését. Ennek következtében azóta összesen tizenkét korábbi vagy jelenlegi felnőtt és egy junior válogatott játékos hagyta el a debrecenieket, akik ennek ellenére a hetedik helyen állnak a tabellán.