A DK azt közölte: arra kéri azokat, akik elutasítják „a népnyelvben Nemzeti Inzultációként emlegetett akciót, hogy a személyes adataiktól megfosztott Orbán-leveleket” juttassák el hozzájuk. Jelezték: a megsemmisített és újrahasznosított levelekből befolyó összeget a DK jótékony célra ajánlja fel.

A Fidesz szóvivője erre reagálva azt írta, hasznosabb időtöltés lenne, ha a DK-sok inkább pártelnökük, Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának előkerítésére fordítanák energiáikat. „Ez mindenképpen hasznosabb időtöltés lenne, mint az emberek politikai aktivitásának, a közügyekbe való beleszólásnak, az együttkormányzásnak a szándékos akadályozása” – áll Selmeczi közleményében.

Selmeczi vasárnap azt is közölte, hogy Magyarország néhány éven belül olyan ország lesz, ahova vissza akarnak, és vissza fognak jönni a magyar fiatalok. Hangsúlyozta, hogy a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll, amit a Fidesz kiemelt nemzeti ügynek tekint, és különösen nagy figyelmet fordít a fiatal munkanélküliek helyzetének megoldására.