Jön a vihar: emelték a riasztási fokozatot

LM

2012. május 12., szombat 17:50, frissítve: vasárnap 11:29

Másodfokú riasztást adott ki szombat délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére, valamint Vas és Zala egy részére az erős széllökések miatt.

Az OMSZ honlapján közzétett adatok szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát.

A Dunántúl többi részén – Baranya és Tolna megye néhány kistérségétől eltekintve – az alacsonyabb elsőfokú riasztás van érvényben, csakúgy mint Budapesten, valamint Pest megye nyugati és északi területén.
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint viharos széllel és zivatarokkal érkezik délután Magyarország fölé egy hidegfront, amelynek nyomán jelentősen, 10-15 Celsius-fokkal csökken a levegő hőmérséklete.

Fotó: Időkép
Forrás: Időkép

Ezt támasztja alá az Időkép.hu honlapon olvasható, délután három óra után tett bejegyzés is, amely szerint Mosonmagyaróváron rövid idő alatt 28 fokról 18-ra zuhant a hőmérséklet.

A Főkert az MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a budapestieket, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében lehetőség szerint ne parkoljanak, illetve hosszabb ideig ne tartózkodjanak a fák alatt. Hozzátették, hogy az esetleg leszakadó ágakat munkatársaik a lehető legrövidebb idő alatt elszállítják.

Forrás: MTI