Június 13-án indul a Hagyó-per + Videó

WA

2012. május 10., csütörtök 04:19, frissítve: csütörtök 07:45

Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és tizennégy társának büntetőperét június 13-ra tűzte ki a Kecskeméti Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet.

A BKV Zrt. kárára bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt induló elsőfokú bírósági eljárásban a Hadnagy Ibolya vezette tanács az ügyészi vádirat-ismertetéssel kezdi az ügy tárgyalását – közölte Sárközy Szabolcs, a törvényszék szóvivője. A per egy hónappal később, július 13-án folytatódik. A szóvivő azt is elmondta: a kiemelt ügyben az eljárás bírája szeptembertől december végéig további huszonhét tárgyalási napot jelölt ki, amelyekről a törvényszék a napokban részletesen tájékoztat.

Ismert, szerdán felmentették Hagyót a magánokirat-hamisítás vádja alól, miután az elsőfokú felmentő ítélet ellen benyújtott ügyészi fellebbezést a másodfokú ügyészség visszavonta. A volt szocialista országgyűlési képviselőt, főpolgármester-helyettest és két társát azzal vádolta meg korábban a X–XVII. kerületi ügyészség, hogy amikor 2010 nyarán súlyos korrupciós bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásba került a nemrég még kormánypárti politikus, élettársa – egy ügyvéd segítségével – meghatalmazást készített, amely szerint a nő Hagyót képviselheti egy polgári perben. A nőnek azonban nem volt jogi végzettsége, és az ügyészség szerint csak azért készítették a meghatalmazást, hogy a hozzátartozókra vonatkozó szabályoknál jóval enyhébb korlátozással, illetve ellenőrzés nélkül érintkezhessen a fogva tartott Hagyó és őt látogató élettársa.

A Magyar Nemzet korábban arról cikkezett, hogy tovább bővülhet a Demszky–Hagyó-korszak visszaélései miatt indult büntetőeljárások száma több önkormányzati területen.

Ismert, Alkotmánybírósághoz fordultak április 16-án a volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai elleni perben az ügyvédek, mert az Országos Bírósági Hivatal vezetője jogorvoslat biztosítása nélkül jelölt ki bíróságot az ügy tárgyalására.

Arról is írtunk,hogy a Heti Válasz információi szerint három bűnesettel vádolja az ügyészség Hagyó Miklóst a BKV-ügyben. A hetilap azt írta: „MSZP-pénztárosok és SZDSZ-nagyságok helyett a balhét vállalatvezetők és kisvállalkozók viszik majd el”.

 

Forrás: Magyar Nemzet