Június 13-án indul a Hagyó-per + Videó

WA, 2012. május 10., csütörtök 04:19, frissítve: csütörtök 07:45
Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és tizennégy társának büntetőperét június 13-ra tűzte ki a Kecskeméti Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet.

A BKV Zrt. kárára bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt induló elsőfokú bírósági eljárásban a Hadnagy Ibolya vezette tanács az ügyészi vádirat-ismertetéssel kezdi az ügy tárgyalását – közölte Sárközy Szabolcs, a törvényszék szóvivője. A per egy hónappal később, július 13-án folytatódik. A szóvivő azt is elmondta: a kiemelt ügyben az eljárás bírája szeptembertől december végéig további huszonhét tárgyalási napot jelölt ki, amelyekről a törvényszék a napokban részletesen tájékoztat.

Június 13-án indul a Hagyó-per

Ismert, szerdán felmentették Hagyót a magánokirat-hamisítás vádja alól, miután az elsőfokú felmentő ítélet ellen benyújtott ügyészi fellebbezést a másodfokú ügyészség visszavonta. A volt szocialista országgyűlési képviselőt, főpolgármester-helyettest és két társát azzal vádolta meg korábban a X–XVII. kerületi ügyészség, hogy amikor 2010 nyarán súlyos korrupciós bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásba került a nemrég még kormánypárti politikus, élettársa – egy ügyvéd segítségével – meghatalmazást készített, amely szerint a nő Hagyót képviselheti egy polgári perben. A nőnek azonban nem volt jogi végzettsége, és az ügyészség szerint csak azért készítették a meghatalmazást, hogy a hozzátartozókra vonatkozó szabályoknál jóval enyhébb korlátozással, illetve ellenőrzés nélkül érintkezhessen a fogva tartott Hagyó és őt látogató élettársa.

A Magyar Nemzet korábban arról cikkezett, hogy tovább bővülhet a Demszky–Hagyó-korszak visszaélései miatt indult büntetőeljárások száma több önkormányzati területen.

Ismert, Alkotmánybírósághoz fordultak április 16-án a volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai elleni perben az ügyvédek, mert az Országos Bírósági Hivatal vezetője jogorvoslat biztosítása nélkül jelölt ki bíróságot az ügy tárgyalására.

Arról is írtunk,hogy a Heti Válasz információi szerint három bűnesettel vádolja az ügyészség Hagyó Miklóst a BKV-ügyben. A hetilap azt írta: „MSZP-pénztárosok és SZDSZ-nagyságok helyett a balhét vállalatvezetők és kisvállalkozók viszik majd el”.

 

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Alázatos szolgája
Pápay György
Rogán Antal hatékonyan dolgozik, ha nem is az ország, de legalább annak vezetője sikeréért.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása