Kampányt indított Navracsics

LM, 2012. február 23., csütörtök 23:15, frissítve: csütörtök 23:15
A gyermekbántalmazás létező probléma, ezért Légy te a hangja! Merd megtenni! címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kampányt indított, melyben arra kívánja felhívni a figyelmet – kapcsolódva február 22-éhez, a bűncselekmények áldozatainak világnapjához –, hogy évről évre egyre több gyermek esik erőszakos bűncselekmények áldozatául.

Erről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt csütörtökön Veszprémben, ahol gyermekbarát meghallgatószobát adott át a rendőrségen.

Felderítetlen marad

A gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények jelentős része, különös tekintettel a szexuális bűncselekményekre, felderítetlen marad, mivel információhiány, vagy egyéb félelem miatt nem is jut az illetékes hatóságok tudomására. A szexuális bántalmazás gyermekáldozatai gyakran félnek, szégyellik, ami velük történik, ezért nem mernek szólni erről, így elsősorban a környezetükben élő felnőttek felelőssége, hogy segítsenek nekik és helyettük szóljanak – mondta az igazságügyi miniszter.

Annak érdekében, hogy ezek az esetek minél nagyobb számban kivizsgálásra kerülhessenek, a minisztérium szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy számos olyan lehetőség áll rendelkezésükre, ahol megfelelő információkat kaphatnak és megtehetik a feljelentést is – hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor.

A kampányhoz készült egy honlap is, melyen információkat találhatnak arról, hogy hol tudják jelezni a bántalmazást vagy annak gyanúját, és várhatóan mi fog történni ezt követően.

Forrás: MTI
hirdetés
Vélemény
Elfocizott vezérelvek, Janus-arcú igazságok
Simor Miklós
Csak a fontosabb ügyeket vigyék eléd, a kisebb ügyeket ők maguk döntsék el. Így könnyíthetsz magadon. Viseljék veled együtt a terhet. – Kivonulás könyve 19,22.
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása