Kezdődik a pánik: ingyenes fesztivál a fiataloknak

NT, 2012. augusztus 21., kedd 19:24
Pályakezdő fiatalokat várnak péntektől a zánkai Új Nemzedék Központba, ahol megkezdődik a háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden.

„A pályakezdés nehézségeivel küzdő és azelőtt álló fiatalokat” várnak a fesztiválra. A zánkai központban rendezett szabadtéri workshopon szakemberek segítik a fiatalokat a pályakezdéssel, elhelyezkedéssel, karriertervezéssel járó problémák kezelésében – áll a tárca közleményében. Mint írták, a kellemes környezetben emellett még szórakozni, kikapcsolódni is lesz lehetőség a workshopot kísérő koncerteknek, szabadidős programoknak köszönhetően. A rendezvény ingyenes, sőt a szervezők díjtalanul biztosítanak sátorozási lehetőséget is.

Olimpikonok és fortélyok

A fesztiválra érkező fiatalok álláskeresési tanácsokat kaphatnak, „állásinterjúi fortélyokat” sajátíthatnak el, eligazítást kaphatnak a diákmunkára vonatkozó szabályokról, a diákhitelről, a külföldi munkavállalásról, a felsőoktatási rendszer változásairól, az egyéni vállalkozás beindításához szükséges információkról, az álláskereső szolgáltatásokról, a nyelvtanulásról, valamint az ösztöndíjakról, a sikerszakokról. A rendezvényen olimpikonokkal is lehet találkozni – írták.

A közleményben kitértek arra, hogy a workshop szorosan kapcsolódik a zánkai Új Nemzedék Központ új profiljához és a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjában megfogalmazott célokhoz is: a kiváló adottságú Zánkát olyan, a fiataloknak szóló rendezvényekkel szeretnék „újratölteni”, amelyek a szórakozás mellett hasznos időtöltést és segítséget nyújtanak számukra például a foglalkoztatási esélyeik javításához.

Erzsébet-tábor és ReGeneráció

Zánka adott otthon a nyáron a nagy sikert elért Erzsébet-tábornak is. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egymilliárd forint értékben meghirdetett pályázati kiírásaira csaknem 12 ezer hátrányos helyzetű gyerek jelentkezett. Az Erzsébet-program keretében idén mintegy 75 ezer ember nyaralhat állami segítséggel.

A Balaton partján rendezték meg júliusban a KIM által szervezett ReGeneráció tábort is, ahol 120, pályakezdés előtt álló egyetemista ismerkedhetett meg a közszolgálattal, illetve találkozhatott közigazgatási vezetőkkel.

Forrás: MNO,MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Magyar hang
Mit adnak nekünk a hollandok?
D. Horváth Gábor
A Széll Kálmán téri órához cipőkanál kellett, hogy ne járjon, máshol viszont enélkül is jól működik.
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása