Kiadták a riasztást + Képek

BL, LM, 2012. június 11., hétfő 13:54, frissítve: hétfő 13:58
A várható heves zivatarok miatt szinte az egész ország területére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Egyedül Győr-Moson-Sopron és Vas megye egyes területein nincsen riasztás – derül ki az OMSZ honlapjáról.


Az egész napra vonatkozó tájékoztatás szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével – kilenc megyében másod-, tíz megyében pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat. Ezeken a területeken a heves zivatarok során viharos, az óránkénti 90 kilométer per órás erősséget is meghaladó széllökésekre, jégesőre, felhőszakadásra is számítani lehet.

A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írta: hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21-26 Celsius-fok között, északnyugaton 20 fok alatt, délkeleten 26 fok felett valószínű. Késő estére 16-23 fok közé hűl le a levegő. Kurunczi Rita, az Időkép.hu meteorológusának korábbi tájékoztatása szerint egészen csütörtökig folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás.

Villámok Pomáz és Szentendre felett az éjszakai órákban
Villámok Pomáz és Szentendre felett az éjszakai órákban
Fotó: MTI


Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: vasárnap az időjárással összefüggésben országszerte 35 eseményhez kellett kivonulniuk. Leginkább kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, illetve épületekben keletkezett károkhoz riasztották őket. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. A katasztrófavédelem továbbra is figyelemmel kíséri a meteorológiai riasztásokat, s amennyiben valahol szükségessé válik, megerősítik a szolgálatot – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI, MNO
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Tollhegyen
Simon egyre ártatlanabb
Pilhál György
Elnézve a fölpaprikázott Simont, még a végén mi húzzuk a rövidebbet.
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása