Kiterjesztik a telekadó-mentességet

WL

2012. március 28., szerda 20:04

A háziorvosi ellátást kiszolgáló helyiségekre és a temetőkre is kiterjesztik a telekadó-mentességet – közölte Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

A politikus megerősítette: a végszavazás előtti egységes javaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek a telekadóval kapcsolatban. Ennek értelmében adómentessé teszik a háziorvosi ellátást kiszolgáló helyiségeket, ami azt jelenti, hogy a rendelők után sem telekadót, sem építményadót nem kell fizetni. Ugyanakkor adóztathatóvá teszik a repülőtereket a telekadó szempontjából – fűzte hozzá a Fidesz alelnöke.

Az MTI érdeklődésére megjegyezte: miután az önkormányzati tulajdonú telkek tárgyi adómentesek, az önkormányzati repülőterek ezután sem fizetnek telekadót.

Így például a debreceni repülőtér területéért nem kell továbbra sem telekadót fizetni, de a Liszt Ferenc repülőtér esetében kell, mert az nem önkormányzati tulajdon.

Kósa Lajos jelezte azt is, hogy csütörtökön koherenciazavart kiküszöbölő módosító indítványt nyújtanak be, ami a temetőket teszi tárgyi adómentessé. Úgy gondoljuk, hogy a temetőket ki kell venni a telekadó alól, a temetői szolgáltatást nem szabad több adóval terhelni – mondta.

Forrás: MTI