Kölcsönbe vett milliók?

TK

2012. június 13., szerda 05:30, frissítve: szerda 08:19

Valamennyi vádpontban Kolompár Orbán elsőrendű vádlott felmentését kérte ügyvédje az egykori cigány vezető és nyolc társa ellen folyó perben a Kecskeméti Városi Bíróságon – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Kolompár védője, Bihari István a keddi tárgyalási napon azt mondta, a gazdasági események nem úgy valósultak meg, ahogyan a vádiratban szerepel. Védőbeszédében kiemelte, hogy az Országos Cigány Önkormányzatnak (OCÖ) a büntetőperben tárgyalt időszakra vonatkozó mérlege egyensúlyban volt.

„A bizonyítási eljárás során bemutatott szakvélemények egyike sem cáfolja, hogy az OCÖ mérlegében nem található vagyonvesztés” – fogalmazott az ügyvéd, aki szerint Kolompár Orbán nem követett el szándékos bűncselekményt.

Az egyik vádpont szerint Kolompár az OCÖ elnökeként a szervezet pénztárából csaknem tízmillió forintot vett fel 2004-ben, és sajátjaként rendelkezett vele. Ezzel kapcsolatban Bihari kedden azt mondta: kölcsönszerződés született, amely valós, és a felek ügyleti akaratáról tanúskodik. Szerinte az eltulajdonítás szándéka Kolompár Orbán esetében nem bizonyítható.

Az MNO megírta, hogy letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat volt elnökére az ügyész a Kecskeméti Városi Bíróságon elmondott perbeszédében. Bővebben>>>


További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás: Magyar Nemzet