Konfliktusba került V. László és a fekete sereg vezére?

BL

2012. augusztus 30., csütörtök 08:01, frissítve: csütörtök 08:22

Szembesíthetik a fekete sereg volt vezérét a korrupciós botrányba keveredett főrendőrökkel – tudta meg a Blikk.

A napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint több vallomásban is felmerült Magyar Róbert neve a V. László nevével fémjelzett ügyben. A fekete sereg volt vezére ugyanis korábban konkurens helyeket védett embereivel, ami több konfliktushoz vezetett az „éjszaka urával”. V. nem hódolt be, feltehetően azért, mert hatalmasabb erők álltak mögötte – írja a Blikk.

Rendőrök ellen emeltek kifogást

A csütörtöki Magyar Nemzet arról számol be, hogy a V. László-ügyben több rendőrt is kizáratna a nyomozásból az egyik, bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsított egykori főrendőr, Kalmár Tamás védője. Az erről szóló előterjesztésről a lap szerint napokon belül dönthet a Legfőbb Ügyészség. Az ügyvéd azt kifogásolta, hogy az ügyészség olyan rendőröket vont be a vizsgálatba, akiktől szerinte nem várható el az elfogulatlanság. A vesztegetési ügy feltárására alakított nyomozócsoportban ugyanis nemcsak ügyészek, hanem rendőrök is dolgoznak.

Azt egyelőre még nem lehet pontosan tudni, mikor hozhatják haza a Spanyolországban betörés közben tetten ért, jelenleg bűnügyi őrizetben lévő Magyar Róbertet, a Blikk úgy tudja, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium már felvette a kapcsolatot a spanyolokkal.

Felélte vagyonát Magyar Róbert?

A fekete sereg házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére; a gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten.

A Magyar Nemzet egyébként úgy tudja, hogy Magyar jelentős vagyonnal szökhetett meg tavalyelőtt házi őrizetéből, de utánpótlás híján a bujkálás mára felemészthette ezt az összeget.

Forrás: MTI, MNO