Korlátozások lesznek a budai alsó rakparton

LM

2012. július 6., péntek 21:05

Július végéig korlátozzák a forgalmat a budai alsó rakpart I. kerületi részén, a Halász utca és a Döbrentei tér között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az első ütemben szombattól július 17-ig a Halász utcai lehajtót mindkét irányban lezárják, ebben az időszakban a rakpartok forgalmát nem korlátozza a munkavégzés, az alsó és a felső rakpartok közötti áthajtáshoz az összes többi lehajtót, illetve felhajtót változatlanul igénybe lehet venni.

Július 18-a és július 30-a között az alsó rakpart támfal felőli oldalán lévő gázvezeték átépítését végzik, emiatt az egyik forgalmi sávot lezárják, az alsó rakpart a Halász utca és a Rákóczi híd között déli irányban egyirányú lesz, és a munkaterület mellett végig sebességkorlátozásra kell számítani. Az észak, vagyis Óbuda felé tartó forgalom a felső rakparton kerülheti el a lezárt területet. A Halász utcánál a lehajtást az észak felé tartó gépjárművek számára az alsó rakparton ideiglenesen létesített jelzőlámpa segíti majd.

Ugyanebben az időszakban az alsó rakparti lehajtókat északi irányban lezárják a Neumann János utca, illetve a Egry József utca vonalában. Az alsó rakpartra a Halász utcánál vagy a Margit hídi lehajtón keresztül lehet visszatérni.

Forrás: MTI