Kövér László fogadta a horvát miniszterelnököt

LM, 2012. május 7., hétfő 21:56, frissítve: kedd 11:22
Kövér László, a köztársasági elnöki jogkört ideiglenesen betöltő házelnök hétfőn udvariassági látogatáson fogadta Zoran Milanovic horvát miniszterelnököt – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint a horvát miniszterelnök udvariassági látogatása során Kövér László hangsúlyozta, hogy Magyarország következetesen támogatja Horvátország és a többi nyugat-balkáni ország euroatlanti integrációját, mert az az egész térség biztonságához és stabilitásához hozzájárul. Mint fogalmazott: „közös célunk, hogy eltüntessük a fehér foltokat Európa térképéről, és valamennyi állam egyazon közösséghez tartozzon”. A házelnök szerint Horvátország EU-tagsága tovább erősíti a közép-európai térség Európai Unión belüli érdekérvényesítését. A következő feladatuk, hogy megtanuljanak „együtt dolgozni az EU keretei között”.

Az EU jövőjével kapcsolatban Kövér László azt mondta: a válságot követően az Európai Unió sem működhet úgy, ahogyan eddig. „Magyarország számára fontos, hogy az EU a közös értékek mentén megerősödve kerüljön ki a válságból, és megszűnjön a kettős mérce, vagyis a régi és új, a nagy és kicsi országok közötti különbségtétel” – szögezte le a házelnök.

Erkölcsi kérdés

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök magyar partnere meghívására érkezett Budapestre hétfőn. A két kormányfő találkozóját követően közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol Orbán Viktor azt mondta: Magyarország mindig is erkölcsi kérdésnek tekintette, hogy támogassa Horvátország integrációs törekvéseit, Zoran Milanovic pedig azt hangsúlyozta, hogy minden területen kiválóak a magyar–horvát kapcsolatok.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Alázatos szolgája
Pápay György
Rogán Antal hatékonyan dolgozik, ha nem is az ország, de legalább annak vezetője sikeréért.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása