Kuncze visszatér?

BL

2012. július 31., kedd 22:19

Kuncze Gábor úgy véli, meg fogja érezni, ha esetleg olyan sokan akarnák, hogy csatlakozzon egy ellenzéki összefogáshoz.

Kuncze Gábornak Kálmán Olga tette fel a kérdést az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este: ha az ellenzéki összefogás létrejönne, csatlakozna-e hozzá? Kuncze azt mondta, nem zárkózik el ettől, de ehhez elég sokan kell, hogy támogassák a visszatérését a politikába. Mikor a műsorvezető megkérdezte, hogy hogyan mérhető ez, Kuncze azt válaszolta: ezt megérzés alapján el tudja dönteni.

Az SZDSZ egykori elnöke 2012 elején tette meg az első lépéseket a politikába való visszatérés felé. Február 10-én Gyurcsány Ferencékkel együtt szerenáddal köszöntötte Göncz Árpádot, rá négy napra pedig kiderült: még januárban átvette a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöki pozícióját. A Heti Válasz akkor arról írt, hogy Kuncze „az SZDSZ egykori elitjét tömörítő” egyesület vezetőjeként tér vissza a politikába.

A hetilap akkori információi szerint a Gyurcsány-párt vezetői többször tárgyaltak Kunczéék „hasznosításáról”, de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a Demokratikus Koalícióhoz. A különállás lehetőséget teremt ugyanis arra, hogy az SZPE saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken – így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a „balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak” – írta akkor a lap internetes oldala.

Forrás: ATV, MNO