Lapid Lajos is felelős abban, hogy ártatlanok sérültek meg

NT, 2011. december 10., szombat 05:00, frissítve: szombat 05:00
A Magyar Nemzet értesülései szerint hamis tanúzás gyanújával folytat büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány egykori közbiztonsági helyettese, Lapid Lajos tanúvallomása kapcsán – egyelőre ismeretlen tettes ellen. A lap információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette. Skoda Gabriella arról tájékoztatott, a nyomozás határidejét április 6-ig meghosszabbították.

Az ügyben Gőbl György tett feljelentést tavaly szeptemberben, aki a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnöke. A feljelentés szerint a volt főkapitány a 2006. október 23-án levezényelt Kossuth téri kiürítés és az aznapi oszlatások jogellenességének kimondásáért indult polgári per egyik tárgyalásán azt állította: aznap délután az Alkotmány utcai oszlatás kapcsán nem őt bízták meg annak vezetésével, ezért nem tud arról mit mondani – írja a szombaton utcára kerülő Magyar Nemzet.

A lap kitér rá, hogy a 2006. október 23-i eseményekről készített rendőrségi Papp-jelentés, valamint a hivatalos rendőrségi okiratok is bizonyítják, hogy 2006. október 23-án egész nap Lapid Lajos volt a biztosítás parancsnoka. Továbbá arra is fény derül a dokumentumokból, hogy Lapid volt az a személy, aki utasítást adott az Alkotmány utcai tömegoszlatás megindítására, majd annak folytatására a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, egészen az Astoriáig.

Mint ismert, a történet vége az lett, hogy rengetegen szenvedtek súlyos vagy maradandó sérüléseket – ártatlanul –, amiben Gergényi mellett Lapid Lajosnak is döntő szerepe volt.

Forrás: MNO
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Férfinátha
Ficsor Benedek
Nehéz úgy felszámolni az egyenlőtlenséget, hogy nem tudjuk, mit jelenthet az egyenlőség.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés