Lecsaptak a méhek Fejér megyében, sokakat kórházban ápolnak + Videó

NT

2012. április 28., szombat 15:46, frissítve: szombat 18:09

Méhek támadták meg egy rendezvény résztvevőit a Fejér megyei Nagylók község határában szombat dél körül. A mentők 18 gyermeket és felnőttet szállítottak a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba; közülük hat beteg állapota súlyos – mondta el a Fejér megyei vezető mentőtiszt az MTI-nek. Stabil a kórházba szállítottak állapota.

Pápai Imre tájékoztatása szerint a mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyermeket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket.A rendezvény 375 résztvevője egy tanösvényt járt be, amelynek egyik végére – egy virágzó repcetábla közelébe – már korábban méhkaptárakat telepítettek – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes szerint a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy pedig bekerülhettek a rovarok vonulási útjába, s megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, amivel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.

Feketekaptár

A Hír TV délután 4 órakor a helyszínről úgy tájékoztatott, hogy a nagylóki turistaháztól 2-3 kilométerre egy tanösvényen történt a méhtámadás, amely után - az MTI információitól eltérően - 28 sérültet szállítottak a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba. Úgy tudni, volt olyan sérült, akit 50-60 méhcsípés is ért, a többség azonban megúszta egy-két csípéssel. A csoportot egyébként teljesen váratlanul érte a támadás.

A turistacsoportot szervezők úgy tájékoztattak, ezt a túrát több éve rendszeresen megszervezik, és mindig pontosan kijelölték az útvonalat, illetve a kóbor- és házőrző kutyák elhelyezkedésére is mindig felhívták a figyelmet. A méhkaptár valószínűleg engedély nélkül létesült, a szervezőknek nem is volt róla tudomásuk.

Több sérültet egyébként már a turistaház mellett felállított mentősátorban elláttak, és közülük és jó néhányan már hazamentek. A kórházban ápoltak vélelmezhetően allergiásak is a méhcsípésre – jelentette a Hír TV tudósítója.

Stabil a székesfehérvári Szent György Kórházba szállított, a Fejér megyei Nagylóknál szombaton méhtámadást szenvedett betegek állapota, s a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba kerültek közül sincs senki életveszélyben – tudta meg az MTI az intézményektől.

Forrás: MTI