Lemond MSZKSZ-es posztjáról az államtitkár

WL, 2012. május 10., csütörtök 20:48, frissítve: csütörtök 20:48
Azonnali hatállyal lemond a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) igazgatótanácsi elnöki posztjáról Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár. Az államtitkári kinevezése óta felvett javadalmazást hiánytalanul visszatéríti – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön.

A tárca közleménye szerint az államtitkár által sürgősséggel kezdeményezett felülvizsgálat eredménye szerint az állami politikai vezetői beosztás nem összeegyeztethető az MSZKSZ igazgatótanácsi elnökségével. Kovács Pál korábbi vállalásának megfelelően ezért megteszi a szükséges lépéseket.

A közlemény kitér arra is: Kovács Pál korábban állásfoglalást kért a két poszt összeegyeztethetőségéről, amelynek alapján úgy tudta, hogy ezeket egyidejűleg is betöltheti. Eljárásának jóhiszeműségét igazolja, hogy az elnöki szerepvállalással járó javadalmazásról publikus vagyonnyilatkozatában kötelezettségének megfelelően beszámolt – közölte a minisztérium.

Az MSZKSZ törvény által létrehozott, az energiapolitikáért felelős miniszter felügyelete alatt működő szakmai egyesület. Irányító testületeibe több tárca is delegál tagokat. Az érintett területeken működő szervezetek, gazdasági társaságok jogszabályi kötelezettsége az MSZKSZ-tagság.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása