Létrejön a kormánytisztviselők érdek-képviseleti köztestülete

TK

2012. július 1., vasárnap 08:17, frissítve: vasárnap 11:39

Az Országgyűlés korábbi döntése értelmében mától létrejön a kormánytisztviselők érdek-képviseleti köztestülete, a Magyar Kormánytisztviselői Kar, valamint a kormánytisztviselők panasztestülete, a Kormánytisztviselői Döntőbizottság.

A közszolgálati tisztviselői törvény július 1-jével hozza létre a kormánytisztviselők önkormányzattal rendelkező, szakmai, érdek-képviseleti köztestületét.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar hatásköre a kormánytisztviselői hivatás gyakorlásával összefüggő ügyekben az érdekképviselet, a kormánytisztviselői kar tekintélyének védelme, konzultáció a kormánytisztviselők foglalkoztatását és hivatásgyakorlásának feltételeit befolyásoló jogszabályok megalkotásában, etikai eljárás lefolytatása, díj alapítása, szakmai konferenciák szervezése, valamint tagjai számára jóléti, szociális és egyéb kedvezményes szolgáltatások nyújtása. A kar állami ellenőrzését az ügyészség látja el.

Az említett jogszabály ugyancsak a mai naptól hozza létre a Kormánytisztviselői Döntőbizottságot, amelyhez közszolgálati panasszal fordulhatnak a kormánytisztviselők.

Forrás: MTI