Magyarország számára fontos ez a kapcsolat + Kép

NT, 2012. június 11., hétfő 13:43
Martonyi János külügyminiszter közlése szerint a globális nyitás külpolitikai irányában Magyarország nagy jelentőséget tulajdonít az ázsiai kapcsolatoknak, ezért is kiemelkedő esemény Srí Lanka külügyminiszterének hétfői budapesti látogatása.

A tárcavezető hétfőn fogadta Gáminí Laksman Peiriszt, Srí Lanka külügyminiszterét. Kétoldalú megbeszélésüket követően közösen tartott sajtótájékoztatójukon Martonyi János kiemelte: Magyarország nagyra értékeli a dél-ázsiai országban a közelmúltban végbement politikai, gazdasági és társadalmi fejlődést, továbbá az előrelépést az emberi jogok tiszteletben tartásában, aminek továbbvitelére bátorítják Srí Lankát.

Fotó: MTI


Gáminí Laksman Peirisz azt mondta, földrajzi elhelyezkedéséből adódóan Srí Lanka hozzájárulhat ahhoz, hogy rajta keresztül Magyarország más dél-ázsiai országokkal is szorosabbra fűzhesse kapcsolatait.

Martonyi János külügyminiszter szerint jelentős előrelépést értek el az elmúlt két évben az alapvető külpolitikai célok megvalósításában, az országot ért nemzetközi kritikákat illetően pedig úgy látja, „a nehezén már túl vagyunk”.

Mint korábban beszámoltunk róla, Martonyi János legutóbb Labid Abavi iraki külügyminiszter-helyettessel tárgyalt, a találkozó középpontjában a két ország gazdasági együttműködésének témája állt.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása