Magyarországra látogat a szaúdi miniszter

WA, 2012. február 19., 14:08, frissítve: 14:08
A Szaúd-Arábiai Királyság mezőgazdasági minisztere a közeljövőben Magyarországra látogat – erről állapodott meg Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élemiszer-biztonságért felelős államtitkára a szaúdi mezőgazdasági miniszterrel folytatott rijádi tárgyalásán a VM tájékoztatása szerint.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hivatalos látogatáson a Szaúd-Arábiai Királyság fővárosában, Rijádban tartózkodó Kardeván Endrét szombaton fogadta hivatalában Fahd Bin Abdulrahman Balghunaim mezőgazdasági miniszter.

A tárgyalás mérföldkőnek tekinthető a magyar–szaúdi kapcsolatok történetében, mivel a két tárca között első alkalommal jött létre magas szintű találkozó – áll a közleményben. A szaúdi szakminiszter és kísérete nagy érdeklődéssel hallgatta a magyar mezőgazdasági-élelmiszer-ipari helyzetről és a magyarországi befektetési lehetőségekről tartott prezentációkat. A háromnapos hivatalos útra egy üzletemberekből álló delegáció is elkísérte az államtitkárt.

A szaúdi miniszter az elhangzottak alapján elismerését fejezte ki és hangsúlyozta, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter meghívását elfogadva a közeljövőben Magyarországra látogat. Kardeván Endre szombaton tárgyalt Ibrahim Bin Saad Al-Mohaizeaval, a Szaúd-Arábiai Királyság Élelmiszer-felügyeleti Főhatóság helyettes vezetőjével is. Az egyeztetés során tisztázták, hogy a Szaúd-Arábiai Királyságba történő élelmiszerexportban érdekelt magyar vállalatoknak milyen előírásokat kell teljesíteniük – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása