Magyarországra látogat a szaúdi miniszter

WA, 2012. február 19., 14:08, frissítve: 14:08
A Szaúd-Arábiai Királyság mezőgazdasági minisztere a közeljövőben Magyarországra látogat – erről állapodott meg Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élemiszer-biztonságért felelős államtitkára a szaúdi mezőgazdasági miniszterrel folytatott rijádi tárgyalásán a VM tájékoztatása szerint.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hivatalos látogatáson a Szaúd-Arábiai Királyság fővárosában, Rijádban tartózkodó Kardeván Endrét szombaton fogadta hivatalában Fahd Bin Abdulrahman Balghunaim mezőgazdasági miniszter.

A tárgyalás mérföldkőnek tekinthető a magyar–szaúdi kapcsolatok történetében, mivel a két tárca között első alkalommal jött létre magas szintű találkozó – áll a közleményben. A szaúdi szakminiszter és kísérete nagy érdeklődéssel hallgatta a magyar mezőgazdasági-élelmiszer-ipari helyzetről és a magyarországi befektetési lehetőségekről tartott prezentációkat. A háromnapos hivatalos útra egy üzletemberekből álló delegáció is elkísérte az államtitkárt.

A szaúdi miniszter az elhangzottak alapján elismerését fejezte ki és hangsúlyozta, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter meghívását elfogadva a közeljövőben Magyarországra látogat. Kardeván Endre szombaton tárgyalt Ibrahim Bin Saad Al-Mohaizeaval, a Szaúd-Arábiai Királyság Élelmiszer-felügyeleti Főhatóság helyettes vezetőjével is. Az egyeztetés során tisztázták, hogy a Szaúd-Arábiai Királyságba történő élelmiszerexportban érdekelt magyar vállalatoknak milyen előírásokat kell teljesíteniük – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vezércikk
Mi lesz a szabad sajtóval?
Földi Bence
A média és Trump is hibás, hogy idáig fajultak a dolgok Amerikában.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása